Ровиток мережі Інтернет в Україні, Детальна інформація

Ровиток мережі Інтернет в Україні
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Технології
Автор: Олександр Матов
Розмір: 0
Скачувань: 2742
2

43.2 К біт/с Вінницька

1

28.8 К біт/с Житомирська

1

19.2 К біт/с Івано-Франківська

1

48 К біт/с Київська

1

28,8 К біт/с Кіровоградська

1

19.2 К біт/с Миколаївська

1

76.8 К біт/с Хмельницька

1

виділені канали відсутні Черкаська

1

19.2 К біт/с Чернігівська

1

28.8 К біт/с По Україні

103

7,7638 М біт/с За межі Украіни 6,136 M біт/с Щоб краще осмислити наведені дані необхідно їх розглядати з різних сторін, в контексті різних соціально-економічних питань.

По-перше, розвиток Internet нерозривно пов’язаний з розвитком інформаційної інфраструктури держави. Тому особливості сучасного стану цієї мережі є не тільки власними перевагами чи недоліками, а і відображають відповідні тенденції в інформатизації в цілому.

По-друге, на розвиток Internet принципово впливають ринкові відносини. Тому якість та обсяги послуг мережі відповідають попиту на них і, зокрема, фінінсовим можливостям клієнтів.

По-третє, місце і роль української частини Internet в загальносвітовій мережі відповідає обсягам та цінності інформації, що знаходиться на “українських” серверах. Тому без підвищення якості та обсягів цієї інформації, без вдосконалення шляхів доступу до неї неможлива подальша інтеграція в загальнесвітовий інформаційний простір.

Необхідно також відмітити, що Internet в Україні розвивається значною мірою завдяки комерційним структурам, які вже працюють за законами ринкової економіки, тобто кількість послуг провайдерів мають пряму залежність від попиту. Але можливості провайдерів щодо забезпечення інформаційних потреб клієнтів значно більші. Майже всі сучасні Internet-технології можливо впровадити на Україні, але значна кількість з них потребує великих фінансових затрат і тому такі технології ще не набули достатнього розповсюдження. Визначення шляхів впровадження нових Internet-технологій, знаходження можливостей їх широкого розповсюдження і є одним з головних завдань сьогодення щодо розвитку Internet в Україні. Аналіз цієї проблеми показує, що найбільш дієві механізми її вирішення полягають у державній підтримці вказаних процесів.

Суть державної підтримки розвитку Internet в Україні полягає в:

більш оптимальній ціновій політиці щодо послуг зв’язку, які необхідні для Internet-технологій;

врахуванні потреб Internet при розвитку телекомутаційних мереж;

створенні сприятливих умов для інвестицій;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes