Електронний спуск смуг в поліграфії, Детальна інформація

Електронний спуск смуг в поліграфії
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Технології
Автор: Olexiy Vlasov
Розмір: 128.9
Скачувань: 1290
Ідея спуску смуг на станціях растрування полягає у наступному:

На першому етапі задається шаблон спуску і схема розташування сторінок з поправкою на особливості реалізації (перший етап мало відрізняється від відповідних функцій, наявних у вище розглянутих програмах).

На другому етапі в систему поступають окремі смуги, призначені для включення в даний спуск, тоді проводиться установка відповідності сторінок документа з сторінками спускового макету. На відміну від універсальних спускових програмних засобів, смуги поступають у систему тільки в форматі Postscript, при чому підготовані у строгій відповідності до тих правил, які застосовуютсья для посмугового виводу через ті ж робочі станції.

На третьому етапі проводиться растрування окремих Postscript-файлів з розміщенням відрастрованих бітових карт у відповідних місцях монтажного спуску.

Очевидні переваги спуску смуг після растрування – відсутність втрат часу на перетворення у Postscript, набагато більша ймовірність успіху та можливість візуалізації результату, що забезпечується засобами самої станції керування виводом. Менш очевидна перевага – для виправлення помилки в одній смузі не потрібно переформовувати і повторно раструвати загальний Postscript-файл, а досить тільки відраструвати ту смугу, яка підлягає корекції, і в уже готовому вигляді замінити її в спусковому макеті.

Очевидні недоліки розглянутої технології – неможливість роз’єднати формування спуску та власне вивід, це також і висока ціна як і самих робочих станцій, так і відповідних опційних можливостей. Таким чином, використання спеціалізованих робочих станцій (DFE – digital front еnd) обмежується фірмами-власниками відповідного вивідного обладнання., і не може ефективно використовуватись в “розподіленому” технологічному процесі, коли підготовку видання (і спуск смуг) виконує одна фірма, а вивід чи друк – інша.

Висновок

Вивід плівок спусками – єдиний спосіб підняти якість видання без збільшення бюджету. Проте який би інструмент ви не вибрали для побудови спуску, потрібно не упускати з виду того, що все-таки побудова спуску смуг – робота для професіонала. І скористатись усіма його перевагами – підвищенням якості продукції, скороченням терміну її виготовлення і здешевленням виготовлення – можливо тільки при строгому дотриманні всіх вимог поліграфічної технології.

Можливо, кращим, якщо не єдиним прийнятним способом поставити під контроль якість вашого видання виявиться розміщення заказу на електронний спуск смуг в спеціалізованій на цьому організації , яка має в розпорядженні відповідну матеріальну базу та підібраний персонал.

PAGE 1

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes