Династія Романових, Детальна інформація

Династія Романових
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Всесвітня історія
Автор: Олег Кубай
Розмір: 71
Скачувань: 2096
Світало. Юровський послав верхових розшукувати шахту, але ніхто не знайшов. Проїхавши трохи, зупинилися в полуторах верстах від села Коптяки. У лісі відшукали неглибоку шахту з водою. Юровський розпорядився роздіти трупи. Коли роздягали одну з княжен, побачили корсет, місцями розірваний кулями, в отворах були великі діаманти. Все цінне зібрали з трупів, їхній одяг спалили, а самі трупи опустили в шахту і закидали гранатами. Закінчивши операцію і залишивши охорону, Юровський поїхав із доповіддю в Уралвиконком.

18 липня Єрмаков знову прибув на місце злочину. Його спустили в шахту на мотузці, і він кожного убитого по окремості прив'язував і піднімав наверх. Коли усіх витягли, то розклали дрова, облили бензином, а самі трупи сірчаною кислотою.

Вже в наш час - в останні роки дослідники знайшли останки поховання царської сім'ї і сучасних наукових методів підтвердили, що в Коптяковському лісі поховані члени царської сім'ї Романових.

У день розстрілу царської сім'ї 17 липня 1918 р. з Уралсовету в Москву Свердлову була направлена телеграма, у якій говорилося про розстріл "колишнього царя Миколи Романова, винного в незліченних кривавих насильствах над російським народом, а сім'я евакуйована в надійне місце". Про це ж повідомлялося 21 липня в сповіщенні Уралсовету в Єкатеринбург.

Проте, увечері 17 липня в 21 годин 15 хв. з Єкатеринбурга в Москву була відправлена зашифрована телеграма: "Секретно. Совнарком. Горбунову. Повідомте Свердлову, що всю сім’ю осягнула та ж доля, що і її главу. Офіційно сім'я загине при евакуації. Бєлобородов. Голова Уралсовета"1.

17 липня, наступного дня після убивства царя, в Алапаєвське були також жорстоко вбиті інші члени Дома Романових: Велика княгиня Єлизавета, Великий князь Сергій Михайлович, три сини Великого князя Костянтина, син Великого князя Павла. У січні 1919 р. чотири Великих князі, включаючи Павла, дядька царя і Миколи Михайловича, ліберального історика, були страчені в Петропавловській фортеці.

Таким чином, Ленін із надзвичайною жорстокістю розправився з усіма членами Дома Романових, що залишились у Росії з патріотичних сподівань.

20 вересня 1990 р. Міськсовет м.Єкатеринбурга прийняв рішення про відвід ділянки, на якому стояв знесений будинок Іпатьева, Єкатеринбургської Єпархії. Тут буде споруджений храм у пам'ять про безневинно убитих.

Висновки

Династія Романових дала Росії багато видатних державних діячів, будівельників великої Російської держави.

Кожний з Романових по власному ставився до долі Росії, але всі вони залишили слід в історії.

За роки правління Государів Дома Романових держава московська стала великою Російською імперією, що розкинулася від берегів морів Білого, Чорного і Балтійського до Тихого океану.

Склад династії Романових:

Михайло Федорович;

Олексій Михайлович (Найтихіший);

Федір Олексійович;

Іоанн V Олексійович;

Петро I Олексійович (Великий);

Єкатерина I Олексіївна;

Петро II Олексійович;

Ганна Іоанівна;

Іоанн VI Антонович;

Єлизавета Петрівна;

Петро III Федорович;

Єкатерина II Олексіївна;

Павло I Петрович;

Олександр I Павлович;

Микола I Павлович;

Олександр II Миколайович;

Олександр III Олександрович;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes