Колективний договір прийнятий на загальних зборах трудового колективу (назва підприємства, організації), Детальна інформація

Колективний договір прийнятий на загальних зборах трудового колективу (назва підприємства, організації)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Документація
Автор:
Розмір: 10.8
Скачувань: 1356
Вказані доплати, надбавки і виплати обумовлюються в кожному конкретному колективному договорі на розсуд Сторін, але з врахуванням чинного законодавства. Наприклад, відповідно до ст. 108 КЗпП України робота у нічний час не може оплачуватися нижче, ніж з підвищенням на 20% тарифної ставки (окладу) за кожну годину роботи у нічний час, обчислення середньої заробітної плати повинно здійснюватися відповідно до Положення про порядок обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 8 лютого 1995р. №100 ін.). До інших заохочень і компенсаційних виплат належать винагороди за підсумками роботи за рік, премії по спеціальних системах і положеннях (наприклад, премія у визначеному процентному розмірі від суми чистого прибутку, яка утворилась на рахунку підприємства у результаті трудової діяльності працівника, може бути визначена керівником тощо), компенсаційні й інші грошові і матеріальні виплати, не передбачені актами діючого законодавства або здійснювані понад встановлені актами норми.

3.5. Конкретні розміри тарифних ставок (договірних розцінок) робочих і посадових окладів службовців визначаються у межах наявних коштів на оплату праці у суворій відповідності з професіями, кваліфікацією працівників, складністю та умовами виконуваної ними роботи і встановлюються у кожному випадку в окремому трудовому договорі (контракті) з працівником. При цьому основна заробітна плата не може бути меншою встановленого законодавством України прожиткового мінімуму.

¬

&

U

¬

(

U

му розмірі. При вирішенні інших питань оплати праці власник (орган, що його представляє) керується положеннями статей КЗпП і Закону України «Про оплату праці».

4. Встановлення гарантій, компенсацій і пільг

4.1. Працівникам надаються гарантії, компенсації при службових відрядженнях, при переїзді на роботу в сільську місцевість і в інших випадках, передбачених законодавством.

4.2. Підприємством встановлюються такі додаткові (не передбачені законодавством) гарантії, компенсації і пільги: (наприклад, компенсація за використання особистого автотранспорту, компенсація у підвищених порівняно із законодавчо затвердженими розмірах за службові відрядження, гарантії забезпечення засобами індивідуального захисту працівників служб охорони і безпеки, додаткові пільги для окремих категорій працівників тощо).

5. Режим роботи, тривалість робочого часу і відпочинку

5.1. На підприємстві встановлюється такий режим роботи, який зобов’язуються виконувати всі працівники: початок роботи — 10.00, закінчення роботи — 18.00, перерва для відпочинку і харчування — з 13.00 до 14.00, субота і неділя — вихідні дні.

5.2. У будь-якому випадку тривалість робочого часу працівників не може перевищувати встановлену законодавством України: 40 годин у тиждень.

5.3. Напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників скорочується на одну годину.

5.4. Тривалість щорічної відпустки для працівників підприємства встановлюється не менше ________календарних днів.

5.5. Графік чергових щорічних відпусток затверджується Адміністрацією підприємства до____січня поточного року, для чого не пізніше 1 січня надається їй трудовим колективом. При визначенні черговості відпусток враховуються сімейні й інші особисті обставини кожного працівника.

5.6. За сімейними обставинами й іншими поважними причинами працівникам за їхніми заявами можуть бути надані короткотермінові відпустки без збереження заробітної плати на термін, обумовлений згодою між працівником і Адміністрацією підприємства, тривалістю не більше 15 календарних днів. У випадку простою з незалежних від підприємства причин Адміністрація може надати працівникам відпустку без збереження заробітної плати тривалістю не більше_____ календарних днів за рік, а також відпустку з частковим збереженням заробітної плати на рівні_____ (наприклад, в розмірі 2/3 тарифної ставки чи посадового окладу на період до_____ календарних днів). При наданні такої відпустки з ініціативи Адміністрації працівник може бути повідомлений про початок відпустки не менше ніж за______днів до його початку.

5.7. Всі працівники зобов’язуються без дозволу Адміністрації не перебувати в приміщеннях підприємства у неробочий час з причин, не пов’язаних з роботою, а також не запрошувати туди сторонніх осіб.

6. Прийом і звільнення працівників

6.1. Форми і умови трудового договору (контракту), включаючи звільнення, не передбачені законодавством, підлягають узгодженню з профспілковою організацією підприємства.

6.2. Кожний прийнятий працівник зобов’язаний ознайомитися з умовами колективного договору під розписку.

6.3. Не допускається звільнення працівника у зв’язку з ліквідацією робочого місця, якщо до досягнення пенсійного віку йому необхідно пропрацювати ____років.

6.4. Контрактна форма підписання трудового договору встановлюється для: (наприклад, заступників директора, начальників підрозділів, служб, провідних спеціалістів ін.).

7. Умови і охорона праці

7.1. Забезпечення безпечних умов праці є обов’язком власника підприємства (уповноваженого ним органу), який організує умови праці на робочому місці, безпеку технологічних процесів, машин, механізмів, обладнання, інших засобів виробництва, наявність засобів захисту, відповідність санітарно-побутових нормативних актів з охорони праці.

7.2. Працівники мають право відмовитись від дорученої роботи, при якій створюється ситуація, небезпечна для життя і здоров’я, якщо такі умови прямо не передбачені трудовими договорами (контрактами), а також для життя і здоров’я інших людей та навколишнього середовища.

7.3. Працівники зобов’язані знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці, правила поведінки з машинами, механізмами, обладнанням, іншими засобами виробництва, користуватися засобами індивідуального і колективного захисту, проходити обов’язкові медичні огляди (можуть бути передбачені і інші обов’язки працівників).

7.4. Власник (уповноважений ним орган) зобов’язаний відшкодовувати працівникам фізичні збитки, завдані пошкодженням здоров’я, пов’язаним з виконанням трудових обов’язків, а також моральні збитки, завдані внаслідок небезпечних або шкідливих умов праці, на умовах і в порядку, передбачених статтями 173, 173-1 КЗпП України, статтями 11-13 Закону України «Про охорону праці», Правилами відшкодування власником підприємства, установи і організації чи уповноваженим ним органу збитків, завданих пошкодженням здоров’я, пов’язаним з виконанням ним трудових обов’язків, затвердженими постановою КМУ від 23 червня 1993 р. №472, та іншими законодавчими актами.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes