Концепція сучасного природознавсва, Детальна інформація

Концепція сучасного природознавсва
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Екологія
Автор: Гаєва Марина
Розмір: 17.7
Скачувань: 1553
На кожний сорт і артикул товару, котрому визначено окрему ціну, відкривається окремий аналітичний рахунок.

Облік надходження товарів від постачальника ведеться за покупною вартістю, а облік реалізації покупцям – за продажною вартістю.

У оптовій торгівлі, по мірі продажу відвантажених товарів, роблять записи на бухгалтерських рахунках. Тут відображається реалізація товарів за продажною вартістю, а також одержання від покупців грошей за відвантажену їм тару і відшкодування транспортних витрат. Після списування вартості товарів відображають суму торгової і оптово-збутової знижок за реалізовані товари (не обкладені податком) або податку з обігу за відрахуванням торгової або збутової знижки.

Роздрібний товарооборот – це продаж товарів безпосередньо споживачам для цілей особистого споживання.

Товари поступають до магазину від постачальників, у порядку децентралізованих закупок самого магазину, з баз і складів різних організацій тощо. У роздрібній торгівлі форми реалізації товарів різноманітні. Провідне місце посідає реалізація товарів готівкою через продавців. У бухгалтерському обліку торговельного підприємства при будь-якій формі реалізації товарів роздрібний товарооборот відображає результат фактичної передачі покупцю товару. Розрахунки з покупцями ведуть безпосередньо через контрольно-касовий апарат.

Бухгалтерська звітність важливий інструмент управління. Базуючись на даних бухгалтерського обліку, як системи соціального, безперервного та документального оформлення господарських процесів, управлінського узагальнення інформації щодо стану майна і зобов’язань підприємства, звітність відображає і дає змогу оцінювати результати діяльності, прогнозувати напрямки підвищення ефективності, а також необхідних управлінських рішень.

Річний бухгалтерський звіт включає такі типові форми, які складаються малими підприємствами:

баланс (форма №1-м);

звіт про фінансові результати (форма №2-м).

МП для заповнення форм річної бухгалтерської звітності керуються наведеним інструктивним матеріалом. Інструкцією передбачено укладання одного бухгалтерського звіту і в тих випадках, коли підприємство здійснює декілька видів статутної діяльності.

Торговельні та постачальницько-збутові організації виручку від реалізації відображають у сумі товарообороту за звітний період.

Основу побудови бухгалтерського обліку доходів від реалізації продукції (товарів) становлять: визначення “реалізована продукція” – це вироби (робота, послуги, товари), які передані покупцеві (замовнику) та за які розрахувався, незалежно від форми розрахунків.

Оцінка реалізованої продукції в обліку здійснюється у відповідності до чинного законодавства за договірною ціною або іншою ціною реалізації.

Реалізація продукції (товарів) наданих послуг являє собою завершену стадію процесу обігу коштів.

Якщо провести короткий економічний аналіз, то бачимо, що за 1999 р. підприємством продано товарів на суму 21,8 тис. грн. та надано послуг населенню на суму 3,8 тис. грн.

Порівняно з 1998 роком товарооборот зріс на 2,3 %.

Наданням послуг населенню у 1998 р. підприємство не займалось. середньоспискова чисельність працівників на підприємстві складає 6 чоловік, що на 2 чол. більше ніж у 1998 р.

За 1999 р. одержано прибуток у сумі 4,2 тис. грн. У порівнянні з 1998 р. прибуток збільшився на 1,2 тис. грн. Це відбулося завдяки збільшенню товарообороту та впровадження нового виду діяльності підприємства – надання послуг населенню.

За даними обліку за 1999 р. нараховано та сплачено до бюджету податок з прибутку у сумі 1,3 тис. грн.

В зв’язку з збільшенням цін на електроенергію, газ та інші послуги, якими користується підприємство, збільшились і валові витрати. Це привело до зменшення прибутку та збільшення цін на товари та послуги.

Динаміка росту прибутку за 1996-1999 рр.:



прибуток – 4,2 тис. грн.

витрати – 17,4 тис. грн.

Взаємозв’язок підприємства з партнерами є досить розгалуженим.

Фірма “Диск” тісно взаємодіє з постачальниками товарів та послуг.

В загальному договори мають таку структуру:

1. Преамбула, де зазначені:

- назва договору;

- вказівка щодо місця і часу вкладання договору;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes