Визвольна війна під проводом Богдана Хмельницького, Детальна інформація

Визвольна війна під проводом Богдана Хмельницького
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Всесвітня історія
Автор: Плекан Юрій
Розмір: 22.5
Скачувань: 2427
Але Хмельницький знайшов собі нового союзника – шведського короля Карла-Густава X .

В останні роки свого життя Хмельницький намагався приєднати до України західні землі. В цьому йому допомагав шведський король, який виконуючи свої зобов(язання захопив більшу частину Польщи. Перша половина 1657р. була кульмінацією у розвитку молодої держави, у цей час роль України та гетьмана значно зросла, до могутні європейські монархи намагалися залучити до себе Хмельницького, але нажаль влітку ситуація різко змінилася.

Захворів Хмельницький, він вже не міг особисто керувати державою. В цей час польський народ підняв народну війну. До цього втрутилися європейські країни, вже в стані козаків були випадків бунтів...

Не витримавши цього Хмельницький помер 6 серпня 16957 р. у Чигирині.

Взагалі, оцінюючи історичні виступи наших давніх нащадків можна сказати, що Українська держава відбулася, але в зародковому стані: справжньої державності в неї не було, а була часткова, сильно обмежена автономія. Умови договорів царська влада постійно не виконувала і весь час намагалась переписати їх у власну користь. Наступні гетьмани хоча якось відстоювали незалежність, але регулярно згоджувалось на переоформлення міждержавних угод в гірший для нас бік.

Але треба пам(ятати, що саме Хмельницький підняв свій народ з вікового занепаду і наклав відбиток свого творчого духа на всю наступну українську історію.

Орест Субтельний, Історія України. Київ, 1993р.

Іван Крип(якевич, Історія українського війська, Львів, 1936р.,

видання Івана Тиктора.



3. Баран В., Зайцев О., Історія України, Львів, 1996р.

PAGE

PAGE

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes