Ольга Кобилянська, Детальна інформація

Ольга Кобилянська
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Особистості
Автор: Sjava
Розмір: 37.7
Скачувань: 2670
21

Письменниця виявила високу художню майстерність і в малих оповідних жанрах, і в широких повістевих формах. Проза О. Ко-билянської в її кращих зразках — високоінтелектуальна, в ній відбилися ідейні й художні пошуки світової літератури кінця XIX — цо-чатку XX століття, складовою частиною якої є українська література.

Сьогодні творчість письменниці-демократки стала здобутком не лише радянської громадськості, а й дістала широкий резонанс у країнах соціалістичної співдружності. її новели, повісті, крім російської, перекладені польською, чеською, словацькою, болгарською, угорською, румунською та іншими мовами, утверджують ідеали добра, справедливості, краси людських взаємин.

У своїй кращій частині літературна спадщина О. Кобилянської вливається у скарбницю загальнолюдської культури як неперехідна художня цінність. Сягаючи корінням глибоко в життєдайну українську землю, творчість письменниці-гуманістки верховіттям розгалужується в інтернаціональній атмосфері духовних прагнень всіх людей доброї волі, сприяючи їх духовному зближенню і взаєморозумінню.

Федір Погребенник

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes