Цивільне право України, Детальна інформація

Цивільне право України
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Правознавство
Автор:
Розмір: 6.7
Скачувань: 3383
ст, 13, 14. Не повною дієздатністю володіють особи віком від 15 до 18 років. Мінімальну дієздатність мають особи, які не досягли 15 років.

Обмежену дієздатність може бути встановлена судом для особи, яка в наслідок зловживання спиртними напоями, або наркотичними засобами ставить себе і свою сім’ю у тяжке матеріальне становище. Така особа може укладати угоди щодо розпорядження майном, а також одержувати заробітну плату, пенсію, чи інші види доходів, і розпоряджатися ними лише за згодою піклувальника, за винятком дрібних побутових угод. З припиненням зловживання спиртними напоями, або наркотичними засобами суд скасовує обмеження її дієздатності.

ст. 12. Недієздатною визначається судом особа, яка внаслідок душевної хвороби чи недоумства не може розуміти значення своїх дій, або керувати ними. Над недієздатною особою встановлюється опіка, і від її імені угоди укладає опікун. У разі видужання або значного поліпшення здоров’я фізичної особи, визнаною недієздатними, суд поновлює її в дієздатності.

Регулювання цивільних відносин передбачає участь у них фізичної особи. Однак цілком можливим виникнення таких ситуацій, коли тривалий час немає ніяких відомостей про громадянина за місцем його постійного проживання. У таких випадках виникає необхідність спочатку оголосити особу безвісно відсутньою, а потім і померлою.

Література:

Конституція України

Цивільний кодекс

п-к: Основи права

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes