Трудова дисципліна та її похідні, Детальна інформація

Трудова дисципліна та її похідні
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Правознавство
Автор:
Розмір: 8.4
Скачувань: 2722
Відповідно до ст. 44 Кодексу законів про працю України, при припиненні трудового договору з підстав, зазначених у пункті 6 статті 36 та пунктах 1, 2 і 6 статті 40 цього Кодексу, працівникові виплачується вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку. Виплата вихідної допомоги працівникові, якого звільнено за п.5 ст.40 Кодексів законів про працю України законодавством не передбачена, а тому вимога зубного техніка, звільненого по вищевказаній статті – безпідставна.

Що стосується медсестри Копиленко О.А., яка була звільнена з роботи у зв’язку із скороченням штату, тобто за п.1 ст.40 Кодексу законів про працю України, то виплата їй вихідної допомоги, згідно ст.44 цього Кодексу, повинна бути виплачена їй в обов’язковому порядку.

В першому випадку задачі працівник може звернутися у встановленому законодавством порядку до медкомісії для встановлення йому відповідної групи інвалідності.

Задача 2

Відповідно до ст.10 Закону України “Про відпустки” щорічні відпустки за бажанням працівника в зручний для нього час надаються, зокрема жінкам перед відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами або після неї. Отже, прохання громадянки Жукової О.П. про надання їй щорічної відпустки слід задовольнити. Крім того, слід відмітити, що, відповідно до Закону України “Про відпустки” право працівника на щорічну основну та додаткову відпустки повної тривалості у перший рік роботи настає після закінчення шести місяців безперервної роботи на даному підприємстві.

Що стосується тривалостівідпусток у зв’язку із вагітністю і пологами, то згідно ст.17 Закону України “Про відпустки”, на підставі медичного висновку, жінкам надається оплачувана відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами тривалістю:

до пологів – 70 календарних днів;

після пологів – 56 календарних днів (70 календарних днів – у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів), починаючи з дня пологів.

Жінкам, які усиновили новонароджених дітей безпосередньо з пологового будинку, надається відпустка з дня усиновлення тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes