INTERNET: головні принципи побудови та діяльності, Детальна інформація

INTERNET: головні принципи побудови та діяльності
Тип документу: Курсова
Сторінок: 6
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Леус Анастасія
Розмір: 30.7
Скачувань: 4180
логічно взаємозв'язана простором глобальних унікальних адрес, заснованих на інтернет-протоколі (IP) або на подальших розширеннях або наступниках IP;

здатна підтримувати комунікації з використанням Протоколу управління передачею/інтернет-протоколом (TCP/IP) або його подальших розширень/наступників чи інших IP-сумісних протоколів;

забезпечує, використовує або робить доступною, на суспільній або приватній основі, високорівневі сервіси, надбудовані над описаною тут комунікаційною і іншою пов'язаною з нею інфраструктурою(6).

За два десятиліття свого існування Мережа Інтернет зазнала кардинальні зміни. Вона зароджувалася в епоху розділення часу, але зуміла вижити за часів панування персональних комп'ютерів, однорангових мереж, систем клієнт/сервер і мережних комп'ютерів. Вона проектувалася до перших ЛВС, але ввібрала цю нову мережну технологію, рівно як і сервіси комутації осередків і кадрів, що з'явилися пізніше. Вона замислювалася для підтримки широкого спектру функцій, від розділення файлів і видаленого входу до розділення ресурсів і спільної роботи, породивши електронну пошту і, в пізніший період, Всесвітню павутину. Але найважливіше те, що Мережа, що створювалася спочатку як об'єкт діяльності невеликого колективу спеціально виділених дослідників, виросла до комерційно вигідного підприємства, в яке щорічно вкладаються мільярди доларів(7).

Не слід думати, що всі зміни Інтернет залишилися позаду. По назві і географічно Інтернет є мережею, але це породження комп'ютерної, а не традиційної телефонної або телевізійної індустрії. Щоб передовий рівень Інтернет зберігався, зміни повинні продовжуватися і вони будуть продовжені, розвиток і далі йтиме в темпі, характерному для комп'ютерної індустрії. Зміни, що відбуваються в наші дні, направлені на надання таких нових сервісів, як передача даних в реальному масштабі часу з метою підтримки, наприклад, аудіо- і відеопотоків. Повсюдна доступність мереж (таких як Інтернет) в поєднанні з могутніми, компактними і доступними за ціною обчислювальними і комунікаційними засобами (ПК-блокноты, двонаправлені пейджери, персональні цифрові секретарі, стільникові телефони і т.п.) робить можливою нову парадигму мобільних обчислень і комунікацій(8).

Розвиток подарує нам нові додатки — інтернет-телефонію і, дещо пізніше, інтернет-телебачення. З'являться нові моделі ціноутворення і окупності — як необхідні аспекти комерційного миру. Будуть освоєні базові мережні технології нового покоління, такі як широкосмуговий доступ населення і супутникові комунікації, з іншими характеристиками і вимогами. Нові режими доступу і нові форми обслуговування породять нові додатки, які в свою чергу стануть рушійною силою подальшого розвитку самої Мережі.

Для майбутнього Інтернет найважливіший не те, як змінюватимуться технології, а то, як управлятиметься сам процес зміни і розвитку. Як показано в даній роботі, архітектура Інтернет завжди визначалася ядром, що складається з провідних проектувальників, але із збільшенням числа зацікавлених сторін форма ядра змінилася. Успіх Інтернет розширив круг людей і організацій, що вклали в Мережу фінансові і інтелектуальні ресурси. Суперечки навкруги управління доменним простором імен і формату наступного покоління IP-адресов показують, що йде пошук нової соціальної структури, здатної здійснювати керівництво Інтернет в майбутньому. Важко сказати, якою буде ця структура — дуже багато хто хоче в ній брати участь. В той же час, промислові круги потребують економічного обгрунтовування крупних інвестицій, необхідних для майбутнього зростання, наприклад, в плані поліпшення технології доступу населення. Якщо Інтернет судиться зіткнутися з невдачами, це відбудеться не через дефіцит технологій, передбачення або мотивації. Головна небезпека полягає в тому, що ми не можемо встановити єдиний напрям і стрункими лавами рушити в світле майбутнє.

ЛІТЕРАТУРА

Компьютер Пресс N2 1996г.

Компьютер Пресс N4 1997г.

Computer Week Москва N17(223) 2002г.

Cheswick W.R., Bellovin S.M. Firewalls and Internet Security: Repelling the Wily Hacker. - Addison-Wesley, 2003. - 275 c.

Гилстер П. Новый навигатор Internet: Пер с англ. -Киев: Диалектика, 1999- 495 c.

Кент П. Internet / Пер. c англ. В.Л. Григорьева. - М.: Компьютер, ЮНИТИ, 1996. - 267 c.

Нольден М. Ваш первый выход в Internet: Для начинающих пльзователей Internet и широкого круга пользователей PC / Гл. ред. Е.В. Кондукова; Пер с нем. К.А. Шиндер. - Спб.: ИКС, 1996. - 238 с.

Левин В.К. Защита информации в информационно-вычислительных cистемах и сетях // Программирование. - 1994. - N5. - C. 5-16.

Фролов А.В., Фролов Г.В. Глобальные сети компьютеров. Практическое введение в Internet, E-mail, FTP, WWW, и HTML, программирование для Windiws Sockets. - Диалог - МИФИ, 1996. - 283 c.

Фигурнов В.Э. "IBM РС для пользователя".

HYPERLINK "http://www.yandex.ru" www.yandex.ru

HYPERLINK "http://www.rambler.ru" www.rambler.ru .

HYPERLINK "http://www.yahoo.ru" www.yahoo.ru

PAGE

PAGE 15

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes