Кібальчіч Микола Іванович, Детальна інформація

Кібальчіч Микола Іванович
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Історія України
Автор: фелікс
Розмір: 35.4
Скачувань: 1101
Начальство завіряє ув'язненого, що його проект буде переданий на розслідування вчених. І він чекає 28, 29, 30 березня... За суд, перед стратою, а відповіді немає.

31 березня - Кибальчич пише новий лист із проханням про зустріч з кимось з членів ученого комітету, що розглядали його проект. Він знає, що післязавтра може бути вже пізно.

Лист прочитує міністр внутрішніх справ і передає його секретарю з резолюцією: "Прилучити до справи про 1 березня". А на проекті Кибальчича значиться:

"Давати це на розгляд учених тепер навряд чи буде вчасно і може викликати тільки недоречні товчи".

Ученим Кибальчич залишається до останньої хвилини. Перед стратою в камері смертників допущені священики, щоб одержати від "первомартовцев" церковне покаяння. Кибальчич, як свідчить документ, два рази диспутує зі священиком, від сповіді відмовляється. Зрештою, він просить священика залишити його.

15 квітня - страта народовольців - "первомартовцев". На ешафоті стоять п'ятеро: Желябов Андрій – селянин, Кибальчич Микола - син священнослужителя, Михайлов Тимофій – робітник, Перовська Софія – дворянка, Рисаків Микола – міщанин.

У толпі говорили, що всі стани Російської імперії в боротьбі за волю коштують проти імператора. Тимофій Михайлов двічі зривається із шибениці... Навіть серед солдатів, що стоять в охороні (всього було зібрано 10 - 12 тисяч чоловік війська - в охранки малися достовірні дані, що члени, що залишилися на волі, "Народної Волі" планують збройним шляхом відбити своїх товаришів) лунає ремство про необхідність помилування. Балакунів негайно відправляють під арешт, і страта всіх п'ятьох приводиться у виконання... Так закінчується життя Миколая Кибальчича.

PAGE 1

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes