Алкоголізм і наслідки, Детальна інформація

Алкоголізм і наслідки
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 14
Скачувань: 2820
ІІІ. Ознайомити молодь із правовими нормами боротьби з п’янством. Виконання негативного ставлення до алкоголю повинно починатися ще в шкільному віці. За статистикою більше 80% людей почали вживати алкоголь в шкільному віці. Необхідно формувати у дітей психологічну нетерпимість до алкоголю і інших шкідливих звичок. Кожна людина повинна дотримуватися норм моралі, виконувати конституційні обов’язки, поважати права інших осіб, але критично віднотись до поступків, здійсненних людьми в нетверезому стані.

Робота антиалкогольної пропаганди належить не тільки навчальним закладам, але й сім’ї. Ця робота направлена на озброєння людини знаннями, які ви дозволили сформувати уяву про шкідливість.

Сьогодні українська молодь проходить тяжке випробування: пити чи не пити, палити чи не палити, починати сексуальне життя чи утримуватися. Цей вибір існував завжди, але за поширенням ВІЛ ЗПСШ, вільної програми алкоголю, тютюну, сексу – стає вибором життя. Тому необхідно мобілізувати всі можливості для допомоги молодій людині у свідомому самовизначенні.

Одним із найефективніших шляхів цього є ініціювання діалогу між ровесниками, діалогу свідомого та інформованого. Це є частиною цілеспрямованої сучасної системи профілактичних дій в усьому світі. Тому з серпня 2000 року. Уряд України з підтримки Програми Розвитку ООН та ЮНЕЙДС в Україні впроваджує Програму “Сприяння просвітницькій роботі “рівний-рівному” серед молоді щодо здорового способу життя.

Здоровий спосіб життя включає в себе не тільки корисні звички, а й певні норми поведінки, цінні орієнтири. В цьому напрямку використовуються новітні освітні технології, до роботи з молоддю залучаються педагоги, психологи, медики, соціаль6ні працівники та юристи.

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ:

Безпека життєдіяльності” Є.Д.Желібо, Н.М. Заверука, В.В. Зацарний. Київ “Каравела” 2002.

“Вред алкоголя и никотина” П.М. Левитський, В.С. Язловецкий Київ. “Радянська школа” 1987.

“Культура розумного потребления” В.З. Роговин, Н.Ф. Наумова. Москва “Педагогіка” 1987.

“Сохранить здоровье смолоду” А.В. Чаклін, И.Л. Милиевская Москва “Педагогіка” 1987.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes