Викладання гри на скрипці, Детальна інформація

Викладання гри на скрипці
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Педагогіка
Автор: Олексій
Розмір: 18.2
Скачувань: 1412
З V-го семестру починається практика в дитячому садку. В скрипкових класах на оцінку грають матеріал, потрібний для проведення чергового уроку чи музичного навчання.

Індивідуальний план – мінімум на семестр для учнів з базою середньої школи включає 6 творів дошкільного репертуару та три з шкільного.

Примітка:нотний матеріал для слухання музики слід використовувати з хрестоматії для скрипки, випуски 2, 3,4, 5, 6 вид “Музика”, збірник видавництва “Музична Україна”, взірці обрядово-пісенного та танцювального фольклору українського народу та інших народів, що проживають на Україні.

РЕКОМЕНДОВАНИЙ РЕПЕРТУАР.

І – ІІ курси

П‘єси.

Зноско – Боровський О. ВЕСЕЛИЙ ТАНОК

Лисенко М. Елегія

Косенко В. Гавот

Ревуцький Л. Інтермеццо

Скорик М. Лірник, Простенька мелодія

Глушков П. Пісня без слів

Вериківський М. Пісня з “Української сюїти”

Січинський Д., І. Левицький Дума про Нечая

Глієр Р. Романс до – мінор, Прелюдія, Вальс, Пастораль, Гумореска



Прокоф‘єв С. Гавот з “Класичної симфонії”, Вокаліз, тарантелла

Мострас К. Сарабанда, І фуга, етюд ля-мінор, Східний танок

Іполітов – Іванов М. Мелодія

Львов О. Народна мелодія, Етюд №3,4,6

Хандошкін І. Канцона

Кюї Ц. Безперервний рух

Лядов О. Маленький вальс

Яншинов О. Пряля



Державні екзамени.

На державному екзамені зі спецінструменту виявляються професійні(виконавські і акомпаніаторські навики і уміння випускників)

Підготовка до державного екзамену пердбачає обговорення екземенаційних програм випускників предметною комісією на початку остеннього року навчання, часткове прослуховування програм в кінці 7-го семестру та слухання всієї випускної програми за місяць до державного екзамену всіма членами предметної комісії.

Необхідно диференційовано підходити до складання випускних програм для студентів з різним рівнем музичної підготовки. Різниця в програмах може стосуватись тільки обсягу виконуваних творів, в усьому іншому – вимоги до виконуваних програм державного екзамену єдині. Програма для державного екзамену повинна бути складена із різних творів різних за змістом, стилем, фактурою і формою, максимальновідображати рівень виконавський його навиків і умінь випускника, рівень його музичної культури. У програму державного екзамену повинні бути:

Твір великої форми (концерт, соната, варіації)

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes