Україна в першій світовій війні, Детальна інформація

Україна в першій світовій війні
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Історія України
Автор: фелікс
Розмір: 161.2
Скачувань: 3131
Б.23.2. Пріоритети зовнішньої політики України на рубежі ХХ-ХХІ століть.

Молода українська держава намагається проводити багатовекторну політику - розвивати економічні, політичні та культурні відносини з країнами Західної Європи, країнами-сусідами та стратегічним партнером на сході - Росією. Україна - визнана у світі держава, член-засновник найвпливовішої міжнародної організації - ООН.

Б.24.1. Громадсько-політичне життя в Україні у 30-х роках.

Громадсько-політичне життя в Україні у 30-ті рр. характеризувалося встановленням та посиленням одноосібної диктатури Сталіна. Саме в цей час була встановлена система комуністичної тоталітарної диктатури, наслідки якої ми переживаємо до сьогодні. Всі опозиційні диктатору сили, які існували чи могли існувати, були придушені.

Б.24.2. Здобутки і проблеми сучасної України у сфері науки й освіти.

Зі здобуттям незалежності в України розпочалося реформування науки та системи освіти. Уряд приділяє значну увагу цим галузям діяльності, проте складна соціально-економічна ситуація не дає достатньої змоги підняти українську науку та освіту на необхідний рівень.

Б.25.1. Неп і особливості його впровадження в Україні.

20-ті рр. XX ст. - період мирного розвитку, відродження економіки в Україні, мистецького піднесення, пов'язаних із запровадженням НЕПу. Відродження ринкових засад в економіці, деяке послаблення політичного терору призвели до швидкого економічного зростання, поширення української мови в усіх сферах суспільного життя. Входження радянської України до складу новоутвореного СРСР призвело до втрати будь-яких решток самостійного управління; всіма процесами в республіці керував московський центр.

Б.25.2. Втрати України в роки Другої світової війни. Внесок українців у перемогу вад нацизмом.

Фактично Україна є найбільш потерпілою республікою в ході Другої світової війни - український народ поніс тяжкі людські та матеріальні втрати. Мільйони наших співвітчизників пропали у горнилі найбільшої в історії війни. Україна зробила вагомий внесок у перемогу над ворогом, і нам є чим пишатися.

PAGE

PAGE 6

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes