Організація приміщень житлової групи, Детальна інформація

Організація приміщень житлової групи
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Соціологія
Автор: Олексій
Розмір: 31.6
Скачувань: 2501
До приміщень культурно-масового та спортивно-рекреаційного обслуговування належать універсальні зали, конференц-зали, танцювальні і дискоклуби, бібліотеки, більярдні, кегельбани, казино тощо. До приміщень спортивно-рекреаційного обслуговування належать плавальний басейн, сауна, зал спортивних тренажерів, масажний зал, лікувально-оздоровчий комплекс тощо.

Функціональна організація приміщень готельного господарства деякою мірою залежить від специфіки технологічних процесів обслуговування мешканців готелю. Так, у великих сучасних готельних господарствах передбачаються приміщення ЕОМ, що пов'язано з автоматизацією процесів прийому, розміщення і бронювання місць. Для всіх типів готельних господарств є характерні такі однакові групи приміщень: житлової; адміністративної; вестибюльної групи; підприємств громадського харчування; господарського і складського призначення.

Структура приміщень готельного господарства залежить від його типу і крім основних груп приміщень доповнюється іншими приміщеннями, в організації яких проявляється специфіка готелю.

Готельне господарство ділового призначення обов'язково оснащено приміщеннями для проведення нарад, виставок, конференцій тощо. У житловій групі це - здебільше одномісні номери, де обов'язково передбачено робочу зону. У курортних готельних господарствах необхідно передбачити приміщення для профілактичного лікування, культурно-масового призначення і відпочинку. Номерний фонд складається здебільше з двомісних номерів із лоджіями для сну і відпочинку на повітрі та зоною відпочинку в номері.

Для мотелів передбачають приміщення технічного обслуговування автомобілів, а також криті стоянки для автомобілів. До житлової групи належать здебільше двомісні номери з можливою трансформацією спальних місць.

Готельне господарство для сімейного відпочинку оснащено такими приміщеннями, як: культурно-масового призначення і відпочинку для дітей і батьків, для обслуговування потреб дітей, а також приміщеннями і спорудами спортивно-оздоровчого призначення. Номери є здебільше тримісні з наявністю кухні-ніші або міні-кухні (для приготування і підігріву їжі), зон для сну і відпочинку, з лоджіями або балконами.

Туристично-екскурсійні готельні господарства оснащені приміщеннями культурно-масового призначення і відпочинку та туристичного обслуговування. Номерний фонд здебільше оснащений

двомісними номерами з можливою трансформацією додаткових спальних місць, з зонами відпочинку.

Туристично-спортивні готельні господарства передбачають такі додаткові приміщення: культурно-масового призначення і відпочинку, приміщень і споруд спортивно-оздоровчого призначення, туристичного обслуговування, туристично-спортивного обслуговування. Номерний фонд складається з двомісних номерів із можливістю трансформації додаткових спальних місць у два яруси та виділення зон для відпочинку як у номері, так і на лоджіях чи балконах.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes