Вільногорське скло, Детальна інформація

Вільногорське скло
Тип документу: Дипломна
Сторінок: 23
Предмет: Технології
Автор: Олексій
Розмір: 91.6
Скачувань: 1761
Слід зазначити, що дуже важливим фактором для виробничого підприємства є близькість сировинної бази. ТОВ «Вільногорське скло» займає дуже вигідне положення стосовно основних сировинних компонентів, що позначається на зниженні собівартості виробленої продукції і необхідності формування достатніх сировинних запасів, і відповідно «заморожуванні» оборотних коштів у сировині. (див. табл. 4).

Таблиця 4. - Наближеність до основних сировинних джерел.

Найменування Відстань між заводами Виробники склотари



СП "Пекл-Зоря" Рокитновський склозавод Гостомельський склозавод Вільногорське скло

Місце розташування м. Рівне пгт. Рокитне, Рівненська обл. п. Гостомель, Київська обл. м. Вільногорськ

Пісок пгт. Нова Водолага, Харківська обл. 788 756 467 3

Сода Кримський содовий завод 980 1000 750 450

Лисичанський содовий завод 997 968 680 433

Доломить Докучаєвськ, Донецька обл. 1023 993 710 364

Глинозем Запорізький червоний комбінат 836 807 524 166

Сульфат Натрия г.Черкассы 479 452 524 210

Таким чином, можна виділити наступні конкурентні переваги ТОВ «Вільногорське скло»:

Висока якість і різноманітний асортимент продукції.

Близьке розташування до основних споживачів продукції.

Достатні запаси готової продукції, що дозволяють підтримувати збут у запланованих обсягах.

Низька собівартість продукції, оскільки будуть використовуватися енергозберігаючі технології і нове передове обладнання.

Вигідне розміщення сировинних джерел.

Високий рівень менеджменту компанії.

Досить зношені основні виробничі фонди наших конкурентів.

Високий вхідний бар'єр у дану галузь. Тільки для модернізації існуючих потужностей нашим конкурентам (СП «Пекло-Зоря») необхідно близько 15 млн. дол. інвестицій. А для будівництва нового заводу необхідно по оцінках експертів близько 18-21 млн. дол.

Основна конкурентна боротьба в сегментах зеленої і білої пляшки буде відбуватися серед вже існуючих лідерів: СП «Пекло-Зоря», Рокитнянський склозавод, Гостомельский склозавод. Ключовим фактором боротьби буде співвідношення ціни і якості. По зеленій пляшці –для шампанського і вина співвідношення ціна-якість вже знайдено. По білій пляшці –планована ціна для основних споживачів складе 380 грн. за 1000 шт. Ціни основних конкурентів складають 420-450 грн. за 1000 шт. Таким чином, ціна є конкурентноспроможною, а з урахуванням вартості доставки до кінцевого споживача виникає впевненість у досягненні планованих обсягів продажів.

Виходячи з усього вищесказаного, можна зробити наступні висновки про ринкову стратегію ТОВ «Вільногорське скло» на найближчі 2-3 роки:

Зайняти близько 1/3 ринку білої пляшки серед основних виробників горілочних виробів південно-східної частини України, вийти на обсяг продажів у 10 млн. шт. на місяць (120 млн. шт. у рік.).

Бути конкурентноспроможними за ціною, установити на найближчий період ціну в розмірі 380 грн. за 1000 шт., вести постійний моніторинг за ціновою політикою конкурентів і адекватно реагувати на сформовану ситуацію.

За рахунок територіальної близькості до основних споживачів – робити безперебійні постачання продукції.

ТОВ «Вільногорське скло» працює через ТОВ Торговий дім «Вільногорське скло» прямо з основними споживачами, тобто кількість ланок у системі дистрибуції зведено до мінімуму. Уся додана вартість знаходиться в розпорядженні заводу. Оскільки встановлено прямий зв'язок між виробником і споживачем можливо оперативно реагувати на ситуацію на ринку і запит споживачів.

Хоча в бізнес-плані закладається фіксований обсяг реалізації склотари, у своїх прогнозах можна розраховувати , що буде незначний ріст, що буде викликаний також незначним зростанням доходів населення і відповідно ростом споживання кінцевої продукції – вина, шампанських вин, горілчаних виробів.

1. Асортимент та характеристика виробів

Скляну тару класифікують:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes