Бухгалтерський облік у промисловості, Детальна інформація

Бухгалтерський облік у промисловості
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 15
Скачувань: 2208
Основною формою бухгалтерської звітності є баланс. Бухгалтерський баланс складається з двох рівнозначних частин - активу і пасиву, в першій з яких відображають величину і склад засобів підприємства, а в другій -джерела їхнього утворення на звітну дату.

Зіставлення показників балансів на почало і кінець звітного періоду дозволяє встановити зміни обсягу і складу засобів, джерел їхнього утворення за розглядуваний період.

В балансі наводять фінансові результати роботи – суму отриманого прибутку або збитку.

В складі балансу є ряд додатків, що містять розшифровки деяких статей балансу.

Висновок

В процесі написання реферату, я зрозуміла, що бухгалтерський облік основних засобів - дуже важливий напрямок бухгалтерського обліку взагалі. Одержання вірогідної інформації про майно підприємства набуває першорядної важливості саме зараз, на етапі становлення і розвитку ринкових відносин.

В наш час підприємства одержуюіть можливість прояву ініціативи в області порушення і ведення бухгалтерського обліку, що вимагає від бухгалтерів деяких творчих здібностей і багато знань для оптимізації обліку.

Дуже ускладнює діяльність бухгалтерів: трудність переходу до сучасної системи і роботи в умовах ринкових відносин, що розвиваються, недостатність досвіду роботи в таких умовах, відсутність позитивних прикладів, недосконалість і суперечливість підзаконних актів.

З іншого боку, для себе я розглядала проблему обліку основних засобів як можливий керівник підприємства і відзначила неуважність з якою реальні керівники відносяться до обліку бухгалтерією основних засобів.

Законодавчі органи намагаються допомогти підприємствам в обліку основних засобів. Прикладом такої допомоги може служити встановлення вартості основних засобів, прив'язаної до плаваючого показнику мінімальної місячної оплати праці. Я думаю, що вдосконалення системи обліку основних засобів буде продовжене і в майбутньому.



Література:

1. “Настольная книга бухгалтера” в 3 т. /Сост. В.М.Прудников/ Т.1 - ИНФРА-М 1995г.

2. “Принципы бухгалтерского учета” /Б.Нидлз/ - Финансы и статистика - 1994г.

3. “Теорія бухгалтерського обліку”/З.В.Кирьянова/ - Финансы и статистика - 1994г.

4. План счетов бухгалтерского учета - ПРИОР - 1995г.

PAGE 1

PAGE 2

Виконала:

Тернопіль 1998

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes