Акцизний збір, Детальна інформація

Акцизний збір
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 23.4
Скачувань: 2265
Схема 6

Визначення митної вартості товарів, що імпортуються

При визначенні ціни придбання товарів необхідно також врахувати базові умови поставки, які використовуються залежно від способу перевезення товару (перевезення морським транспортом; перевезення залізницею; усі види перевезень) і визначені міжнародними правилами по тлумаченню термінів "Інкотермс" від 01.01.90р. № 23.

У випадку невідповідності вартості товарів та інших предметів митна вартість визначається відповідно до наведених положень. А якщо неможливо перевірити її обчислення, митні органи України визначають митну вартість на основі ціни на ідентичні товари та предмети, що діють у провідних країнах-експортерах зазначених товарів та предметів. ,

При визначенні митної вартості іноземна валюта перераховується у гривні за офіційним курсом НБУ на дату оформлення вантажно - митної декларації (ВМД).

Митний збір - це вид митних платежів, що підлягають сплаті до бюджету громадянами, які є суб'єктами зовнішньо - економічної діяльності за роботу, виконану по відношенню до них митними органами.

Платником митного збору є юридична чи фізична особа, що здійснює митне оформлення.

Порядок стягнення митних зборів наведено на схемі 7:

Схема 7

Порядок стягнення митних зборів



Порядок нарахування та справляння податку на додану вартість та акцизного збору при митному оформленні імпортних предметів наступний:

1. При ввезенні (пересиланні) на митну територію України предметів або товарів на суму, що перевищує еквівалент 1400 доларів США, розмір податку на додану вартість нараховується за формулами:

на предмети (товари), які обкладаються лише митом:



де М-сума мита;

МВ - митна вартість;

на предмети чи товари, які підлягають обкладенню митом та при митному оформленні, яких справляються митні збори (транспортні засоби):



де Мз - митний збір;

на предмети чи товари, які підлягають обкладенню акцизним збором:



де Аз - акцизний збір;

- у разі ввезення на митну територію України транспортних засобів, які підлягають обкладенню митом та акцизним збором:



2. Акцизний збір на підакцизні предмети чи товари, що ввозяться на митну територію України, нараховується за відповідними ставками згідно чинного законодавства:

на предмети, які не обкладаються митом:



на предмети чи товари, які підлягають обкладенню митом:



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes