Місцеві податки й збори, Детальна інформація

Місцеві податки й збори
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 20.4
Скачувань: 1854
Плата за стоянку з розрахунку за один час паркування

Ставка

Не повинна перевищувати:

3% неоподатковуваного мінімуму доходів громадян у спеціально обладнаних місцях;

1% неоподатковуваного мінімуму доходів громадян у відведених місцях

Джерело

Для юридичних осіб - собівартість продукції (робіт, послуг);

Для громадян - власні кошти



Рішенням органу місцевого самоврядування установлено, що збір за припаркування автотранспорту перераховується до місцевого бюджету щоденно (щодекадне), а розрахунок збору за припаркування автотранспорту подається щомісяця.

Базовий податковий (звітний) період у цьому випадку дорівнює календарному місяцю тому розрахунок збору повинен подаватися протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця. У разі неподання розрахунку у цей термін платник сплачує штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При цьому платник відповідно до рішення органу місцевого самоврядування щоденна (щодекадне) перераховує до місцевого бюджету зібрані суми збору за припаркування автотранспорту - авансові внески. Сума збору у повному обсязі, обчислена відповідно до розрахунку за звітний місяць (з урахуванням фактично сплачених авансових внесків за дні (декади) цього місяця), повинна бути внесено платником протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, тобто протягом ЗО календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця.

Готельний збір

Готельний збір - це збір, який стягується з громадян за проживання в готелях, кемпінгах та інших установах готельного типу.

Таблиця 5

Готельний збір

Платники Особи, які проживають у готелях.

Об'єкт Добова вартість

Ставка Не повинна перевищувати 20% добової вартості житла (без додаткових послуг)

Джерело Для юридичних осіб - собівартість продукції (робіт, послуг); Для громадян - власні кошти



Орендарі, які орендують у готелі приміщення під офіс і не використовують такі приміщення для проживання, не є платниками готельного збору.

За неповну добу проживання у готелі збір справляється на загальних підставах, тобто як за проживання повної доби.

Готельний збір також повинен справлятися за надання в гуртожитках кімнат громадянам для короткотермінового проживання, якщо інше не передбачене рішенням органу місцевого самоврядування про його запровадження.

Рішенням органу місцевого самоврядування установлено, що готельний збір перераховується до місцевого бюджету щоденно (щодекадне), а розрахунок готельного збору подається щомісяця. Базовий податковий (звітний) період у цьому випадку дорівнює календарному місяцю тому розрахунок збору повинен подаватися протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця. У разі неподання розрахунку у цей термін платник сплачує штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При цьому платник відповідно до рішення органу місцевого самоврядування щоденна (щодекадне) перераховує до місцевого бюджету зібрані суми готельного збору - авансові внески. Сума збору у повному обсязі, обчислена відповідно до розрахунку за звітний місяць

(з урахуванням фактично сплачених авансових внесків за дні (декади) цього місяця), повинна бути внесено платником протягом 10 календарних

днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, тобто протягом ЗО календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця.

Готельний збір справляється й перераховується до бюджету місцевого самоврядування адміністрацією готелю.

Курортний збір

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes