Місцеві податки й збори, Детальна інформація

Місцеві податки й збори
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 20.4
Скачувань: 1855
Курортний збір - це збір із громадян, які тимчасово перебувають у курортній місцевості.

Таблиця 6

Курортний збір

Платники

Громадяни, які прибувають

у курортну місцевість



Об'єкт

Плата за послуги при реєстрації громадян установами, відповідальними за дотриманням правил паспортної системи

Ставка Не більше 10% неоподатковуваного мінімуму доходів громадян

Джерело Власні кошти громадян



Від сплати курортного збору звільняються:

- діти віком до 16 років;

- інваліди та особи, які їх супроводжують;

- учасники Великої Вітчизняної війни;

- воїни-інтернаціоналісти;

- учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

- особи, які прибули за путівками та курсівками до санаторіїв, будинків відпочинку, пансіонатів, включно з містечками та базами відпочинку;

- особи, які прибули до курортної місцевості у службове відрядження, на навчання, постійне місце проживання, до батьків та близьких родичів;

- особи, які прибули за плановими туристичними маршрутами туристично-екскурсійних установ та організацій, а також ті, котрі здійснюють подорож за маршрутними книжками;

- чоловіки віком 60 років і старші, жінки віком 55 років і старші.

Курортний збір справляється з платників за місцем їх тимчасового проживання.

У разі зміни платником місця проживання в межах курортної місцевості курортний збір повторно не справляється. З осіб, які прибули в курортну місцевість, збір справляється не пізніш як у триденний термін від дня прибуття.

Курортний збір справляється:

- адміністрацією готелю та іншими установами готельного типу під час реєстрації прибулих;

- квартирно-посередницькими організаціями при направленні осіб (крім прибулих за путівками туристично-екскурсійних установ і організацій) на поселення в будинки (квартири), що належать громадянам за правом власності.

З осіб, які зупиняються в будинках (квартирах) громадян без сприяння квартирне-1 посередницьких організацій, а також з осіб (крім тих, що здійснюють подорож за і маршрутними книжками), які проживають у наметах, автомашинах тощо, курортний збір справляється в порядку, визначеному Радами народних депутатів, що встановлюють цей збір.

Рішенням органу місцевого самоврядування установлено, що курортний збір перераховується до місцевого бюджету щоденно (щодекадне), а розрахунок курортного збору подається щомісяця. Базовий податковий (звітний) період у цьому випадку дорівнює календарному місяцю тому розрахунок збору повинен подаватися протягом 20 календарних І днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця. У разі І неподання розрахунку у цей термін платник сплачує штраф у розмірі 10 неоподатковуваних) мінімумів доходів громадян.

При цьому платник відповідно до рішення органу місцевого самоврядування щоденна (щодекадне) перераховує до місцевого бюджету зібрані суми курортного збору - авансові внески. Сума збору у повному обсязі, обчислена відповідно до розрахунку за звітний місяць (з урахуванням фактично сплачених авансових внесків за дні (декади) цього місяця), повинна бути внесено платником протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, тобто протягом ЗО календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes