Настройка рахунків, субконто та інших параметрів в 1С:Бухгалтерії, Детальна інформація

Настройка рахунків, субконто та інших параметрів в 1С:Бухгалтерії
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 23.1
Скачувань: 1317
Сортування списку. Ви можете впорядкувати список по коду субконто (натиснувши Ctrl1) або по назві субконто (натиснувши Ctrl2). Сортування списка можна здійснювати і з допомогою пункту “Сортировка” групи меню “Действия”.

Перегляд списку значень субконто. Як і всі списки, Ви можете переглядати список значень субконто з допомогою клавіш переміщення курсора і лінійки прокрутки. З допомогою алфавітно-цифрових клавіш Ви можете здійснити швидкий пошук субконто по його назві (якщо список впорядкований по назві), або по номеру (якщо список впорядковано по номеру).

Крім швидкого пошуку субконто, Ви можете найти потрібне субконто по довільному рядку символів, що входять в його опис в даному списку. Пошук здійснюється з допомогою слідуючих клавіш і піктограм:

Ctrl F3 - задання параметрів пошуку і його виконання;

F3 - повтор пошуку в тому ж напрямі;

Shift F3- повтор пошуку вперед по списку (вправо і вниз);

Alt F3 - повтор пошуку назад по списку (вліво і вверх).

Вихід з перегляду. Якщо список значень субконто був викликаний зі списку видів субконто, то для закриття вікна зі списком слід натиснути Ctrl F4 або двічі клікнути мишшю кнопку системного меню в лівому верхньому куті вікна зі списком.

Якщо ж список був викликаний для вибору з нього конкретного субконто, то натиснення Enter або кнопки запиту Выб. призведе до виходу з вибором вказаного субконто, а натиснення Ctrl F4 або подвійне клікання мишшю кнопки системного меню в лівому верхньому куті вікна зі списком - до виходу з відмовою від вибору. Якщо Ви хочете вибрати не одне із значень субконто, а будь-яке з підпорядкованих йому, то Вам потрібно буде двічі клікнути мишшю значок в лівій графі списка або натиснути комбінацію клавіш Ctrl . Програма виведе список підпорядкованих субконто. Вибір з підпорядкованих субконто потрібного Вам здійснюється як це описано вище. Для повернення в список субконто вищестоячого рівня натисніть комбінацію клавіш Ctrl або двічі клікніть мишшю значок на початку списка.

Коректування списку субконто. Безпосередньо після створення виду субконто відповідний список значень субконто є пустим. Для вводу в список нової стрічки натисніть клавішу Ins або кнопку Нов. в нижній частині вікна зі списком і введіть номер субконто (програма запропонує Вам перший вільний номер), його назву і, якщо це необхідно, ціну або вибраний при настройці параметр субконто. Після вводу кожного значення, довжина якого менша ширини поля, натискайте клавішу Enter або кнопку Зап. в нижній частині вікна зі списком. Програма не дозволить Вам ввести код субконто, що співпадає з уже наявним в списку. Натиснення Esc дозволить Вам в будь-який момент відмінити ввід нового субконто.

Нове субконто буде вставлене в списку на те місце, яке воно повинно займати згідно встановленого порядку сортування списка.

Для знищення субконто слід виділити рядок з цим субконто (клікнувши в будь-яке місце рядка мишшю або перемістивши в нього підсвітку і натиснути клавішу Del або кнопку Уд. в нижній частині вікна зі списком. На екран буде виведено запит на підтвердження знищення. Натисніть Enter або кнопку запиту Да для знищення запису, або кнопку Esc чи кнопку запиту Нет для відмови від знищення. Не слід знищувати субконто, по яких проводились операції в біжучому або попередніх періодах.

При коректуванні граф списка субконто Ви не зможете змінити номери субконто, ці номери використовуються для зберігання даних аналітичного обліку в журналі операцій.

При перегляді списка субконто Ви можете, натиснувши клавішу F5 або кнопку Параметры в нижній частині вікна зі списком, перейти до коректування списка параметрів біжучого субконто . При цьому список субконто і список параметрів субконто будуть зв”язані між собою: якщо Ви виділите в списку субконто інший рядок (наприклад, клікнувши на нього мишшю), то у вікні зі списком параметрів субконто з”явиться список параметрів виділеного Вами субконто.

Настройка списка субконто. Вибравши пункт “Настройка списка” групи меню “Действия” Ви можете вивести на екран запит настройки списка субконто.

В цьому запиті Ви можете вибрати один з чотирьох варіантів використання правої колонки списка субконто:

Цена - в колонці виводиться ціна субконто. При цьому для даного виду субконто Ви можете розглядати і редагувати в списку субконто ціну субконто;

Параметр - в колонці виводиться значення параметра, вказаного Вами в полі “№ параметра”. При цьому для даного виду субконто Ви можете редагувати і переглядати в списку субконто вказаний параметр;

Выражение - в колонці виводиться значення виразу, вказаного в полі запиту “Выражение” (це значення не редагується);

Не заполнять - залишати праву колонку списка субконто пустою.

При використанні режиму “Выражение” в полі запиту “Выражение” Ви можете задати формулу макромови (див. Додаток 1), значення якої буде виводитися в колонці. Для посилання на біжуче субконто в формулі слід використовувати символ “$”. В кінці виразу (через пробел) Ви можете використовувати вказівку на формат виводу (наприклад, Е0, Т і т.д.).

Приклад.

СКД40:& - дебетовий залишок на кінець періоду по рахунку 40 по біжучому субконто ( залишок товарів по даній позиції в гривнях);

СКД40:&Н - дебетовий залишок на кінець періоду по рахунку 40 по біжучому субконто в натуральному виразі (кількісний залишок товарів по даній позиції);

СКД40:&Н Е0 - дебетовий залишок на кінець періоду по рахунку 40 по біжучому субконто в натуральному виразі, який виводиться без десяткової частини (кількісний залишок товарів по даній позиції в штуках).

В запиті Ви також можете задати заголовок правої графи списка субконто і спосіб вирівнювання значень в цій графі (вліво або вправо).

Закінчивши заповнення запиту настройки списка субконто, натисніть кнопку запиту ОК.

Багаторівневі списки субконто. В "1С:Бухгалтерії" списки об’єктів аналітичного обліку можуть мати багаторівневу структуру. Кожне субконто може мати підпорядковані субконто. Наприклад, для виду субконто "Організації", яке використовується для ведення аналітичного обліку по рахунках розрахунків зі сторонніми організаціями, можна з допомогою підпорядкованих субконто враховувати договори з цими організаціями.

Для переходу до коректування списку субконто, підпорядкованих певному субконто, двічі клікніть мишшю значок в лівій графі списка або натисніть комбінацію клавіш Ctrl і програма виведе на екран список субконто, підпорядкованих даному. Для повернення в список субконто вищестоячого рівня натисніть комбінацію клавіш Ctrl або двічі клікніть мишшю значок на початку списка.

Перегляд і коректування цього списку виконується так, як це описано вище.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes