Нарахування амортизації на підприємстві, Детальна інформація

Нарахування амортизації на підприємстві
Тип документу: Курсова
Сторінок: 8
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 19.6
Скачувань: 1409
- поправочний коефіцієнт;

- сума нарахованої амортизації.

В робочому листі "головна книга" містяться дві таблиці, одна з яких називається "Меморіальний ордер № 11 за І квартал 2004 року КП"Коломияводоканал", в якій містяться такі поля:

- номер попорядку;

- зміст господарсьеих операцій;

- кореспонденція рахунків;

- сума.

Друга таблиця називається"головна книга по рахунках 131-99", в якій містяться такі поля:

- квартал;

- обороти по Дт з Кт рахунків;

- оборот по Кт;

- сальдо.



Автоматизація

В робочому листі "розрахунок " знаходяться дані у вигляді формул. Дані у вигляді формул можна відобразити за допомогою команди Сервіс/ Параметри/Вид/формули.

В цьому робочому листі знаходиться рядок "Всього", який вираховується за допомогою автосуми: =СУММ (D4:D11).

Поле "Сума нарахованої амортизації" вираховується за допомогою такої формули: =С4*D4*E4, яку можна розмножувати, зачепивши за маркер, який повинен бути у вигляді хрестика і перемістити його на потрібну кількість даних.

В робочому листі "головна книга", в таблиці "Меморіальний ордер № 11 за І квартал 2004 року КП "Коломияводоканал"" міститься поле "Сума", дані якого переносяться з робочого листа "розрахунок", з таблиці "Розрахунок амортизації основних засобів за І квартал 2004 року", з поля "Сума нарахованої амортизації "\"Всього"

В робочому листі "головна книга", в таблиці "головна книга по рахунках 131-99" сальдо на початок кварталу я переносила з робочого листа "розрахунок" з комірки D15, обороти по Кт я переносила з "Меморіального ордеру № 11 за І квартал 2002 року КП "Коломияводоканал", з комірки 16, а сальдо на кінець кварталу я визначала за такою формулою: =I25+G26-F26

Висновок

Під час виконання цієї роботи я ознайомилась з нарахуванням амортизації на КП”Коломияводоканал”. Ознайомилась з історією розвитку підприємства, структурою підприємства і бухгалтерією.

Переконалась, що завдяки комп‘ютеру значно полегшилась робота бухгалтерів. Я навчилась автоматизовувати розрахунок амортизаційних відрахувань.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes