Аудит, Детальна інформація

Аудит
Тип документу: Контрольна
Сторінок: 6
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 21.9
Скачувань: 2685
- при роботі неповний місяць - перевірка правильності нарахування заробітної плати за посадовими окладами,

- перевірка правомірності надання додаткових відпусток,

- перевірка правильності нарахування заробітної плати за відпустку, компенсацій за невикористану відпустку,

- перевірка правильності нарахування виплат по листах непрацездатності,

- перевірка правильності утримання за виконавчими листами,

- перевірка відповідності діючому законодавству нарахувань, утримань внесків та зборів в Державний пенсійний фонд, Фонд соціального страхування, Фонд державного страхування на випадок безробіття, Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві,

- перевірка повноти та своєчасності перерахувань внесків та зборів до державних фондів пенсійного та соціального страхування,

- складання Переліку виявлених помилок та порушень,

- зіставлення сум, відображених у фінансовій звітності, із залишком у регістрах бухгалтерського обліку й у Головній книзі.

Розрахунки за іншими операціями. Розрахунки за іншими операціями, які обліковуються на рахунку 68 "Розрахунки за іншими операціями", перевіряються по кожному виду платежів окремо. По кожній сумі кредиторської заборгованості вивчаються причини виникнення боргу та обґрунтованість здійснених господарських операцій.

Перевірка операцій з довгострокових та короткострокових кредитів. При перевірці кредитних операцій аудитором засвідчується величина заборгованості по кредитах, оцінюється, якою мірою ці кредити забезпечені об'єктами кредитування. Аудитору потрібно впевнитись в правильності оформлення строкових зобов'язань, вивчити кредитні договори, а також довідки про об'єкти кредитування, спрямовані у відповідні банки, перевірити обгрунтованість обліку кредитних операцій.

В кінцевому підсумку аудиторська перевірка боргових зобов'язань зводиться до засвідчення законності операцій по залученню підприємством позикового капіталу, реальності їі боргів, здатності до погашення зобов'язань, що виникли. За результатами перевірки аудитор може висловити свою думку про прийнятність умов надання позики економічному суб'єкту та ефективності його використання, що сприяє підвищенню іміджу підприємства.

Список використаної літератури

1. Закон України від 22.04.93 р. №3125-XII "Про аудиторську діяльність", зі змінами та доповненнями.

2. Національні нормативи аудиту, Кодекс професійної етики аудиторів України, затверджені рішенням Аудиторської палати України від 18.12.98 р. №73.

3.Бутинець Ф.Ф., та ін. Аудит і ревізія підприємницької діяльності. Навчальний посібнік. -Житомир: ПП “Рута”, 2001. - 416с.

4.Білуха Н.А. Курс аудита: Підручник. 2-ге вид, перероб. -К: Вища школа.: КОО Т-во “Знання”, 1999. - 574с.

5.Дорош Н.І. Аудит: методологія і організація. -К: Т-во “Знання”, КОО, 2001. - 402с.

6.Кузминский А, Кужельний Н. І др., Аудит. Практическое пособие -К: Учетинформ, 1996. - 283с.

7.Бичкова С.М. Доказательства в аудите. -М: Финанси и статистика,

1998. - 176с.

8.Національні нормативи аудиту. Кодекс професійної етики аудиторів України. Аудиторська палата України. (затверджено рішенням Аудиторської палати України № 73 від 18.12.1998 р.). К., 1999. - 274 с.

9.Рудницький В.С. Методологія і організація аудиту. -- Тернопіль: "Економічна думка", 1998. -- 192 с.

PAGE

PAGE 3

PAGE

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes