Розробка маркетингової програми, Детальна інформація

Розробка маркетингової програми
Тип документу: Курсова
Сторінок: 16
Предмет: Інше
Автор: Олексій
Розмір: 47.6
Скачувань: 2195
В) за направленням роботи на:

Ярмарки/виставки по здійсненню продажів/замовлень

Інформаційні

Що проводяться з метою розвитку комунікації/контактів

Г) за виглядом пропозиції на:

Універсальні

Багатогалузеві

Галузеві

Виставки споживчих товарів.

Універсальні ярмарки/виставки або динозаври, як їх називають з іронією, досягли свого розквіту після Першої Світової війни в умовах посиленого державного протекціонізму і являли собою дзеркало національної економіки тієї епохи. В своїй традиційній формі вони стали втрачати своє значення ще в середині 60-х років і в нинішній час існують в якості реліктів минулого в, як правило, країнах, що розвиваються.

Багатогалузеві виставки, що є розвиненою формою універсальних, представляють товари/послуги декількох, звичайно споріднених, галузей, що пропонуються в їхніх реальних масштабах.

Галузеві ярмарки\виставки мають точну спеціалізацію в відношенні продукції, що на них експонується, і орієнтовані, головним чином, на відвідувачів-комерсантів з аналогічними спеціальними інтересами.

Значним зростанням своєї популярності галузеві ярмарки зобов'язаним наступним чинникам:

Розвитку технології, що сприяло вражаючому розширенню асортименту створюваних товарів споживчих і інвестиційних;

Збільшенню кількість новинок при паралельному зниженні тривалості їхнього життя;

Лібералізація економіки.

Д) за попитом.

Нарешті, з точки зору інтересу відвідувачів, тобто попиту, ярмарки/виставки можна поділити на наступні типи

Товарів широкого споживання,

Інвестиційних товарів,

Технології,

Інвестицій та інші.

Особливо в США, окрім традиційних типів ярмарків, особливі ринкові умови призвели до широкому розповсюдженню особливих форм виставок, що могли б застосовуватися в інших країнах. Характерним тому прикладом є постійні виставочні (торгові) центри (галузеві і негалузеві), що розкидані по всій країні (Детройт, Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Техас, Чикаго тощо) і привертають величезне число експонентів, виробників, а також торгових агентів.

І, нарешті, особливий інтерес представляють центри міжнародної торгівлі, що виникли в 60-ті роки, і кількість яких швидко росте.

Згідно даним Асоціації Центрів Міжнародної Торгівлі, що знаходиться в місті Нью-Йорк, основною метою таких центрів є "забезпечення дахом" різноманітних фірм і надання необхідних послуг, що полегшують їхню комерційну комунікацію. В цьому сенсі центри міжнародної торгівлі являють собою різновид постійної виставки з досягненнями, що заслуговують уваги в області міжнародних торгових відношень.

Особливої уваги заслуговують всесвітні виставки, поява яких в початку 19-го сторіччя співпала з періодом бурхливого індустріального розвитку. Участь на національному рівні багатьох держав, роль експонатів і вільний вхід для публіки роблять всесвітні виставки, не що є комерційного характеру, дзеркалом технологічної еволюції і значною політичною і культурною подією - випадком для створення пам'ятників архітектури, таких як, наприклад, Кришталевий палац в Лондоні (1851 р.), Ейфелева вежа (1889 р.).

Всесвітня виставка, згідно визначенню, даному інституту в 1928г, являє собою захід, що є метою продемонструвати засоби, якими володіє людство для задоволення своїх культурних потреб, а також ті, що свідчать про досягнуте їм прогрес або показові для його майбутніх прагнень.

Проведення Всесвітніх виставок, звичайно зв'язане з різноманітними значними подіями, реєструє найголовніші віхи в еволюції людської цивілізації, такі як винахід електрики, телекомунікацій, спорудження великих технічних об'єктів тощо.

В Першій Всесвітній виставці, що проходила в 1851 році в Лондоні брало участь 17 тис. експонентів. За ній відбулася виставка в Парижі в 1867 році, що співпала з спорудженням Суецького каналу, в якій брало участь 52 тис. експонентів.

На 2000 рік заплановано проведення в Ганновері Всесвітньої виставки 'ЕКСПО-2000" під девізом "Людина – Природа – Техніка".

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes