Розробка комплексу маркетингу фірми “Renesanse”, Детальна інформація

Розробка комплексу маркетингу фірми “Renesanse”
Тип документу: Курсова
Сторінок: 10
Предмет: Інше
Автор: Олексій
Розмір: 41.1
Скачувань: 2298
Метою маркетингових комунікацій є формування попиту та стимулювання збуту.

Система маркетингових комунікацій складається з чотирьох рівнів:

реклама;

public relations;

стимулювання збуту;

персональний продаж.

Реклама.

Реклама фірми "Ренесанс" в основному орієнтується на підтримання у свідомості споживачів позитивного іміджу нашої торгової марки. Але на даному етапі завданням реклами є інформування споживачів про випущений фірмою новий товар, його характеристики та можливості придбання.

Оскільки наш коньяк розрахований на всі вікові категорії, старші за 21 років, з середнім рівнем доходів, і наша фірма працює у багатьох регіонах Західної України, бажано, щоб реклама охоплювала якомога більшу аудиторію. Отже, доцільно розмістити рекламу на телебаченні та радіо, оскільки ці два рекламоносії охоплюють найбільшу кількість населення, а також порівняна вартість звернення у цих рекламоносіях не висока..

Осільки порівняна вартість звернення в періодичних виданнях є вищою, а їх розповсюдженість нижчою, в газетах і журналах рекламу вирішено не розміщувати.

Ми вважаємо за потрібне використовувати друковану рекламу (буклети, календарі тощо) і розповсюджувати її в громадських місцях.

Рекламне звернення:

Відчувши смак цього коньку, ви оціните вишукану довершеність,яка мимохідь перенесе в епоху шедеврів.

Оцініть довершеність смаку "РЕНЕСАНС ”, дегустуючи його і пам’ятаючи, що вміння пити – це мистецтво”.

Public relations

Спрямовані на формування іміджу фірми. Підприємство “Ренесанс” бере активну участь у виставках продовольчих товарів і саме влаштовує дегустацію своїх коньяків на різноманітних заходах, що мають характер події (День міста, День Незалежності, День молоді тощо)

Також наша фірма виступає спонсором деяких культурних заходів, таких як концерти відомих виконавців. Свою спонсорську діяльність ми збираємось розширити і на благодійні заходи.

У створенні іміджу фірми важливу роль відіграють і дні “відкритих дверей”, які підприємство влаштовує щороку.

Стиулювання збуту передбачає різноманітні знижки, розпродажі, лотереї тощо.

Отже, стмулювання збуту передбачає мотивацію споживачів. Стимулювання збуту нашого нового коньяку “Ренесанс” представлене акцією, в результаті якої, купуючи коньяк“Ренесанс”, можна отримати безкоштовну вечерю у вишуканому ресторані, де до столу подають вишуканий коньяк нашої фірми

Так само наша фірма надає знижки оптповим покупцям.

Персональний продаж: для організаторів різноманітних свят, бенкетів, весіль, які роблять велике замовлення безпосередньо у виробника проводяться спеціальні консультації при виборі коньяку, щоб вони як найкраще підкреслювали атмосферу святкового столу.

Висновок

Отже, виконуючи дану курсову роботу, ми прийняли низку рішень по чотирьох складових комплексу маркетингу : товару, ціні, організації збуту продукції і методах її просування.

Щодо самого товару, основне, що ми враховували, - це те , що споживач купує насолоду від витонченого смаку, хороший настрій, а не просто пляшку коньяку... Не другорядну роль при розробленні товару відіграла і упаковка, метою якої є перш за все зацікавити потенційного споживача. Крім цього вона є засобом комунікації з нашим споживачем.

При прийнятті рішеннь по ціноутворенню орієнтувались на те, що підприємство прагне завоювати лідерство за якістю продукції, а головний орієнтир ціноутворення – збільшення частки ринку.

Збутова і комунікаційна політика орієнтуються перш за все на просування нового товару – коньяку “Ренесанс” .

Перш ніж виходити на ринок, було проведено ретельний аналіз споживчої потреби та коньюктури ринку. Оскільки естетичні потреби людей не можливо повністю задовільнити (смаки споживачів сильно відрізняються одні від одних), ми на основі проведеної сегментації, враховуючи параметри нового товару, визначили споживачів, на потреби яких будемо орієнтуватись в нашій діяльності.

Отже, завдяки характеристикам товару, котрі відмінні від якостей товарів конкурентів, у поєднанні з активною діяльністю з просування товару, підприємство знайшло своє місце на ринку, відокремлене у свідомості споживачів від аналогічних товарів конкурентів, тобто, знайшло свою “нішу” на ринку.

Список літератури

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes