Організація та практика комерційної реклами, Детальна інформація

Організація та практика комерційної реклами
Тип документу: Контрольна
Сторінок: 7
Предмет: Менеджмент
Автор: Олексій
Розмір: 21.8
Скачувань: 1488
Рекламна діяльність – неодмінна складова маркетингових комунікацій – комплексу заходів, які використовує фірма (товаровиробник, посередник) для інформування, переконання чи нагадування споживачам про свої товари чи послуги.

Рекламна діяльність охоплює увесь комунікаційний процес – від визначення потреби в рекламі до створення рекламного продукту, його виготовлення та публікації в засобах масової інформації.

Рекламна діяльність складається з таких етапів:

\x2666 визначення рівня потреби в рекламі товарів, послуг та ідей;

\x2666 проведення маркетингових досліджень, необхідних для визначення цілей і напрямків рекламної діяльності;

\x2666 розробка стратегії і тактики реклами;

\x2666 планування рекламних заходів;

\x2666 створення рекламних звернень;

\x2666 розповсюдження рекламних звернень;

\x2666 оцінка ефективності рекламних заходів.

Обгрунтована даними маркетингових досліджень рекламна діяльність забезпечує стабільно високий рівень продажу товарів і послуг, швидке реагування на зміни ринкової ситуації, вжиття необхідних засобів активної протидії конкурентам, коригування товарного асортименту залежно від потреб споживчої аудиторії.

Класифікація реклами.

Наукове обгрунтування класифікації реклами означає розподіл реклами та сфер рекламної діяльності на конкретні групи за певними ознаками із застосуванням принципів таксономії. Таксономія (від грецьк. taxis – розташування один за одним і nomos - закон) являє собою теорію класифікації у певній систематизованій послідовності.

У класифікації реклами розрізняють два поняття: рекламу як процес і рекламу як продукт. На підставі наукових досліджень зарубіжних спеціалістів створено цілісну систему класифікації реклами. Основою цієї системи є поділ реклами на групи за такими ознаками:

\x2666 вид реклами;

\x2666 способи передачі рекламної інформації;

\x2666 метод поширення реклами;

\x2666 предмет реклами;

\x2666 цілі реклами;

\x2666 сфера реклами і рекламної діяльності;

\x2666 інтенсивність реклами;

\x2666 тип рекламодавців;

\x2666 способи передавання рекламної інформації;

\x2666 охоплення рекламної аудиторії;

\x2666 форма використання носіїв реклами;

\x2666 характер емоційного впливу.

Вид реклами. За цією ознакою реклама поділяється на комерційну, соціальну, політичну та релігійну.

Комерційна реклама має на меті довести комерційну інформацію рекламодавця до споживачів з метою збільшення обсягу продажу й отримання прибутку або стабілізації становища фірми на ринку.

Соціальна реклама – це некомерційна інформація державних органів і громадських організацій з питань здорового способу життя, охорони природи, збереження й раціонального використання енергоресурсів, профілактики правопорушень, соціального захисту та безпеки населення. У такій рекламі не згадуються ні конкретна продукція, ні її виробник. Особи, які здійснюють поширення соціальної рекламної інформації, користуються пільгами, передбаченими відповідним законодавством України.

Політична реклама має свої специфічні ознаки: її метою є створення популярності окремим політичним лідерам, партіям та ідеям. Для цього залучають іміджмейкірів – професіоналів, які володіють методологією створення привабливого образу політичного діяча або партії.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes