Про внесення змін і доповнень до Кодексу про шлюб та сім'ю Української РСР (23.06.92), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Кодексу про шлюб та сім'ю Української РСР (23.06.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.2
Скачувань: 844
Порядок укладення шлюбного контракту визначається Кабінетом Міністрів України".

11. Статтю 30 виключити.

12. Статтю 31 доповнити новою частиною такого змісту:

"Правила статей 22, 24, 25, 26 застосовуються у тому разі, якщо шлюбним контрактом не встановлено інші положення".

13. У частині першій статті 32 слова "один одного" замінити словами "одне одного";

після слів "після народження дитини" доповнити словами "(у разі, коли дружина перебуває у відпустці по догляду за хворою дитиною, - на весь час перебування у такій відпустці, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку)".

14. У частині другій статті 55 слова "ім'я та по батькові батька дитини" замінити словами "ім'я, по батькові та національність батька дитини".

15. Статтю 56 доповнити частиною четвертою такого змісту:

"Дружина, яка дала письмову згоду своєму чоловіку на запліднення та народження дитини іншою жінкою (донором), записується матір'ю цієї дитини і не має права оспорювати проведений запис".

16. У частині першій статті 61 слова "суспільно корисної" виключити.

17. Статтю 64 викласти у такій редакції:

"Стаття 64. Здійснення батьками прав і виконання ними

обов'язків по вихованню і навчанню дітей

Здійснення батьками прав і виконання ними обов'язків по вихованню і навчанню дітей провадиться відповідно до Закону України про освіту. Батьки вправі віддавати дітей для одержання освіти в навчально-виховні заклади, засновані на різних формах власності, що не звільняє їх від виконання обов'язків по вихованню дітей (стаття 61 цього Кодексу)".

18. Статтю 76 доповнити частиною п'ятою такого змісту:

"При задоволенні позову про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав суд обов'язково вирішує питання про стягнення з батьків коштів на утримання дітей".

19. У частині першій статті 82 слова "не менш як 20 карбованців" замінити словами "не менше 25 процентів мінімальної заробітної плати".

20. Статтю 84 викласти в такій редакції:

"Стаття 84. Види заробітку (доходу), що підлягає облікові

при відрахуванні аліментів

Види заробітку (доходу), що підлягає облікові при відрахуванні аліментів, визначаються в порядку, встановлюваному Кабінетом Міністрів України".

21. У статті 92:

у частині першій слова "через адміністрацію" замінити словами "через власника або уповноважений ним орган";

у частині третій слова "Адміністрація підприємства, установи, організації" замінити словами "Власник або уповноважений ним орган";

доповнити статтю частиною шостою такого змісту:

"При виїзді громадянина, який зобов'язаний сплачувати аліменти, за кордон на постійне місце проживання в держави, з якими Україна не має договорів про надання правової допомоги, стягнення аліментів провадиться в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України".

22. Статтю 95 після слів "якщо вони не мають батьків" доповнити словами "або якщо батьки з поважних причин не в змозі їх утримувати".

23. Статтю 102 викласти в такій редакції:

"Усиновлення провадиться рішенням державної адміністрації районів, районів міст Києва і Севастополя, виконавчих комітетів міських чи районних у містах Рад народних депутатів на прохання особи, яка бажає усиновити дитину".

24. У статті 113 слова "виконавчим комітетом районної, міської чи районної в місті Ради народних депутатів" замінити словами "державною адміністрацією районів, районів міст Києва і Севастополя, виконавчими комітетами міських чи районних у містах Рад народних депутатів".

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes