Про внесення змін і доповнень до Кодексу про шлюб та сім'ю Української РСР (23.06.92), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Кодексу про шлюб та сім'ю Української РСР (23.06.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.2
Скачувань: 841
по вихованню неповнолітніх і захисту

їх прав та інтересів

Опікуни і піклувальники над неповнолітніми мають право і зобов'язані виховувати підопічних, піклуватися про їх здоров'я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, готувати їх до праці, захищати їх права та інтереси".

32. У статті 153 слова "до вищестоящого виконавчого комітету Ради народних депутатів" замінити словами "у встановленому законом порядку".

33. У частині першій статті 158 і частині першій статті 160 слово "усиновлення" виключити.

34. Статтю 159 викласти у такій редакції:

"Стаття 159. Органи запису актів громадянського стану

Акти громадянського стану реєструються в районних центрах, районах міст Києва і Севастополя відділами запису актів громадянського стану місцевих державних адміністрацій, у містах і в районах міст обласного підпорядкування - відділами запису актів громадянського стану виконавчих комітетів відповідних Рад народних депутатів, а в сільській місцевості і селищах - виконавчими комітетами сільських і селищних Рад народних депутатів".

35. У статті 160:

у частині першій слова "Відділи запису актів громадянського стану виконавчих комітетів районних, міських, районних у містах Рад народних депутатів" замінити словами "Районні, районні у містах Києва і Севастополя відділи запису актів громадянського стану районних державних адміністрацій, міські, районні у містах обласного підпорядкування відділи запису актів громадянського стану виконавчих комітетів відповідних Рад народних депутатів";

у частині другій слова "провадять реєстрацію" замінити словом "реєструють".

36. Частину третю статті 161-1 япісля слів "за висновком" доповнити словами "Ради Міністрів Республіки Крим".

37. Статтю 162 викласти в такій редакції:

"Стаття 162. Актові книги. Правила реєстрації актів

громадянського стану

Зразки книг реєстрації актів громадянського стану та свідоцтв, що видаються на підставі записів у цих книгах, затверджуються Верховною Радою України.

Положення, що визначають порядок зміни, поновлення, анулювання запису актів громадянського стану і порядок та строки зберігання актових книг, Положення про порядок розгляду клопотань про переміну громадянами України прізвищ, імен, по батькові, Правила реєстрації актів громадянського стану затверджуються в порядку, встановлюваному Кабінетом Міністрів України".

38. Частину першу статті 169 доповнити словами "або за місцем поховання".

39. Статтю 172 доповнити словами "а в разі неможливості одержання довідки медичної установи або висновку судово-медичної експертизи чи прокурора - не пізніше п'яти діб".

40. У статті 180 слова "за заявою подружжя або одного з них по пред'явленні" замінити словами "по пред'явленні подружжям або одним з них".

41. У частині другій статті 181 слова "трьох місяців" замінити словами "одного місяця".

42. Главу 24 Кодексу виключити.

43. Статтю 188 після слів "одного з батьків" доповнити словами "або за місцем реєстрації народження дитини".

44. У назві розділу VI слова "радянського законодавства" замінити словами "законодавства України".

45. У статті 194:

у частині першій слова "Відповідно до Основ законодавства Союзу РСР і союзних республік про шлюб та сім'ю" виключити, а слова "радянськими громадянами" і "Союзу РСР" замінити відповідно словами "громадянами України" і "України";

у частині другій слова "в СРСР" і "радянськими громадянами" замінити відповідно словами "в Україні" і "громадянами України".

46. У статті 195:

у назві і частині першій слова "радянських громадян" і "радянським законодавством" замінити відповідно словами "громадян України" і "законодавством України";

у частині другій слова "в СРСР" замінити словами "в Україні".

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes