Про внесення змін і доповнень до Кодексу про шлюб та сім'ю Української РСР (23.06.92), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Кодексу про шлюб та сім'ю Української РСР (23.06.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.2
Скачувань: 842
Друге речення виключити.

25. Статтю 115 доповнити частиною другою такого змісту:

"У разі присвоєння усиновленому прізвища усиновителя, імені і по батькові за іменем усиновителя або ж запису усиновителя як батька усиновленого відділ запису актів громадянського стану вносить до актового запису про народження усиновленого відповідні зміни і видає нове свідоцтво про народження з урахуванням зроблених змін. Раніше видане свідоцтво про народження анулюється".

26. Статтю 127 викласти у такій редакції:

"Стаття 127. Порядок поновлення актового запису про

народження в разі визнання усиновлення

недійсним або його скасування

При скасуванні усиновлення або визнанні його недійсним суд зобов'язаний надіслати копію рішення до відділу запису актів громадянського стану за місцем реєстрації народження дитини для внесення відповідних змін до актового запису про народження дитини.

При визнанні усиновлення недійсним або його скасуванні в актовому записі про народження усиновленого поновлюються всі дані, записані до усиновлення. Раніше видане усиновителю свідоцтво про народження анулюється".

27. У статті 129:

частини першу і другу викласти в такій редакції:

"Опіка і піклування встановлюються державною адміністрацією районів, районів міст Києва і Севастополя, виконавчими комітетами міських чи районних у містах, сільських, селищних Рад народних депутатів.

Безпосереднє ведення справ по опіці і піклуванню покладається на відповідні відділи і управління місцевої державної адміністрації районів, районів міст Києва і Севастополя, виконавчих комітетів міських чи районних у містах Рад народних депутатів: щодо осіб, які не досягли 18 років; щодо осіб, визнаних судом недієздатними внаслідок душевної хвороби або недоумства; щодо осіб, визнаних судом обмежено дієздатними внаслідок зловживання спиртними напоями або наркотичними засобами; щодо дієздатних осіб, які потребують піклування за станом здоров'я".

У частині четвертій слова "Радою Міністрів Української РСР" замінити словами "Кабінетом Міністрів України".

L

b

B*

 

c

Ue

TH

B

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x196EO\x1C00 28. У статті 130 слова "виконавчими комітетами вищестоящих Рад народних депутатів" замінити словами "обласними, Київською та Севастопольською міською державною адміністрацією та виконавчими комітетами вищестоящих Рад народних депутатів".

29. Статтю 134 викласти у такій редакції:

"Стаття 134. Обов'язок повідомляти про осіб, які

потребують опіки чи піклування

Установи і особи, яким стане відомо про неповнолітніх, які залишилися без опікування батьків, або неналежне виконання батьками (одним з них) обов'язків по вихованню чи про зловживання батьківськими правами та про громадян, які потребують опіки чи піклування, зобов'язані негайно повідомити про це органи опіки і піклування за фактичним місцезнаходженням осіб, які підлягають опіці чи піклуванню".

30. Частину першу статті 138 доповнити словами "з урахуванням їх можливості виконувати опікунські обов'язки і стосунків між опікуном (піклувальником) і особою, над якою встановлюється опіка (піклування)".

31. Статтю 143 викласти в такій редакції:

"Стаття 143. Права та обов'язки опікунів і піклувальників

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes