Про комітети Верховної Ради України (04.04.95), Детальна інформація

Про комітети Верховної Ради України (04.04.95)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 22.2
Скачувань: 916
O

B*

N

\x00D0

\

O

ae

e

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x5334c\x1C00 2. До протоколу додається стенограма засідання, якщо було прийнято рішення про її ведення, прийняті комітетом документи і окрема думка членів комітету, які голосували проти або утрималися від голосування, разом з мотивами голосування.

3. Протокол засідання комітету підписують головуючий на засіданні та секретар цього комітету.

4. Протоколи і стенограми засідань комітетів зберігаються у встановленому порядку і за зверненням народного депутата України надаються для ознайомлення, якщо законом або постановою Верховної Ради України не встановлено інший порядок ознайомлення з документами комітетів. В такому ж порядку депутатам надається й інша документація комітетів (звіти про відрядження, плани роботи, звіти про використання коштів тощо).

5. Протокол і стенограма засідання комітету є офіційними документами, що підтверджують процес обговорення і прийняття рішення, рекомендації чи висновку комітету.

Стаття 21.

1. Для розгляду на засіданнях комітетів питань, що належать до їх відання, можуть бути запрошені представники Кабінету Міністрів України, міністерств і відомств, автори та ініціатори внесених законопроектів, науковці, консультанти і експерти, фахівці-практики та інші особи, присутність яких на засіданні визнана необхідною. Комітети забезпечують цих осіб документами, що мають розглядатися на їх засіданні.

2. Комітети зобов'язані завчасно, але не пізніш як за три дні до засідання, в письмовій формі повідомити керівництво органів влади, підприємств, установ і організацій, присутність представників яких на засіданні визнана необхідною, а також авторів законопроектів про час і місце засідання та перелік питань, що розглядатимуться на ньому.

3. В повідомленні запрошеним на засідання комітету також зазначається, які документи і матеріали бажано мати з собою. Запрошена особа зобов'язана прибути на засідання своєчасно.

Стаття 22.

1. Засідання комітету відповідно до затвердженого ним плану роботи, або за дорученням Верховної Ради України чи її Президії, або за власною ініціативою скликає Голова комітету.

2. Голова комітету зобов'язаний скликати засідання комітету, якщо на цьому наполягає не менш як 1/3 членів комітету. В разі, коли Голова комітету на вимогу його членів не скликає засідання, вони можуть зібратися самостійно і за наявності кворуму обрати головуючого для ведення засідання.

3. Розклад роботи комітету не менш як на двотижневий термін складається Головою комітету з урахуванням доручень Верховної Ради України, її Президії, стану підготовленості питань до розгляду і затверджується на засіданні комітету.

4. Про зміни до розкладу роботи комітету Голова комітету повідомляє його членів не пізніш як за чотири дні до засідання у період між пленарними засіданнями Верховної Ради України і не пізніш як за 24 години - під час проведення пленарних засідань. Про термінове скликання засідання комітету оголошується на засіданні Верховної Ради України.

5. Додатково до порядку денного засідання комітету можуть бути включені лише питання, що стосуються організації роботи його підкомітетів, робочих груп і членів комітету, якщо на цьому наполягає не менш як половина присутніх на засіданні його членів.

6. Проекти актів, документи, інформаційні матеріали надаються членам комітету та запрошеним особам не пізніш як за три дні до їх розгляду на засіданні комітету (не рахуючи дня їх вручення, вихідних та святкових днів), якщо комітет своїм рішенням не встановив інший термін надання матеріалів з окремого питання порядку денного.

Стаття 23.

1. Організація роботи комітетів покладається на їх голів.

2. Голова комітету:

1) забезпечує складання плану його роботи;

2) забезпечує виконання плану-графіка робіт над законопроектами та проектами інших актів Верховної Ради України, щодо яких комітет визначено головним;

3) запрошує в разі необхідності для участі у роботі комітету та робочих груп фахівців;

4) як член Президії Верховної Ради України представляє комітет у Президії Верховної Ради України та у відносинах з іншими державними органами, об'єднаннями громадян, а також відповідними органами парламентів іноземних держав та міжнародними організаціями;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes