Про комітети Верховної Ради України (04.04.95), Детальна інформація

Про комітети Верховної Ради України (04.04.95)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 22.2
Скачувань: 918
1. Для забезпечення конкретних напрямів своєї діяльності комітет створює із свого складу підкомітети.

2. Підкомітет може створюватися у складі не менш як трьох членів комітету. Члени комітету можуть входити до складу кількох підкомітетів. Діяльність підкомітетів забезпечується відповідними підрозділами секретаріату або працівником апарату комітету, що входить до структури секретаріату.

3. Голова підкомітету обирається на засіданні комітету відкритим голосуванням більшістю голосів членів комітету від їх фактичної кількості.

Стаття 30.

1. Повноваження підкомітетів, їх перелік та кількісний склад з урахуванням вимог частини другої статті 29 цього Закону визначаються положенням про комітет.

2. Кожен підкомітет має право проводити засідання, слухання проектів законодавчих актів і звітувати комітету з питань, переданих йому на розгляд або віднесених до його компетенції.

3. Підкомітет не може без згоди Голови комітету проводити засідання одночасно з засіданням комітету.

4. Голова підкомітету зобов'язаний скласти графік засідань підкомітету на кожний наступний місяць і погодити його з Головою комітету, а також здійснювати підготовку засідань підкомітету.

5. Всі члени комітету незалежно від того, чи є вони членами підкомітетів, можуть відвідувати засідання будь-якого підкомітету та брати участь в обговоренні питань з правом дорадчого голосу.

Стаття 31.

1. Для підготовки проектів законодавчих актів Верховної Ради України, проектів рішень, рекомендацій, висновків комітетів і розгляду питань, що обговорюються на засіданнях комітетів, можуть створюватися робочі групи і призначатися їх керівники.

2. До складу робочої групи включаються члени комітету, інші народні депутати України, які не є членами цього комітету, за їх згодою, а також можуть включатися працівники Секретаріату Верховної Ради України, науково-дослідних інститутів і навчальних закладів, фахівці-практики, автори проектів.

3. Робочу групу очолює народний депутат України, якщо він в ініціативному порядку бере на себе відповідальність за підготовку відповідного законопроекту.

4. Робоча група подає напрацьовані нею матеріали на розгляд комітету.

5. До роботи у робочих групах за рішенням комітету можуть залучатися фахівці на контрактній основі з оплатою за виконану роботу за рахунок виділених на ці цілі коштів Верховної Ради України.

Фахівці, консультанти, експерти на час роботи в комітеті можуть за їх бажанням звільнятися від виконання службових або виробничих обов'язків із збереженням заробітної плати за основним місцем роботи.

Стаття 32.

1. Питання, що належать до відання кількох комітетів, можуть за їх ініціативою, а також за дорученням Верховної Ради України чи її Президії розглядатися комітетами спільно. Спільні засідання веде один із голів цих комітетів за їх взаємною згодою. У разі необхідності спільне засідання за рішенням комітетів можуть вести Голова Верховної Ради України або його заступники.

2. Рішення, прийняті на спільному засіданні комітетів, підписуються головами відповідних комітетів. Голосування з обговорюваних питань проводиться окремо.

3. Спільне засідання комітетів, на якому розглядається пропозиція про дачу згоди на затримання, арешт чи притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності народного депутата України, веде Голова Верховної Ради України, а у разі його відсутності - заступник Голови Верховної Ради України.

Стаття 33.

Процедурні питання роботи комітетів, не передбачені цим Законом, регулюються відповідно до Регламенту Верховної Ради України.

Стаття 34.

1. Комітети інформують громадськість про свою діяльність. На засідання комітетів можуть бути запрошені представники преси, телебачення, радіо.

2. Повідомлення про засідання комітетів публікуються в газеті "Голос України" та інших виданнях Верховної Ради України.

Стаття 35.

1. Організаційно-методичне, технічне, інформаційне і матеріальне обслуговування комітетів, а також забезпечення їх функціонування здійснюють Секретаріат і Управління справами Верховної Ради України, секретаріати комітетів.

2. Структура і штати секретаріатів комітетів за їх поданням затверджуються Президією Верховної Ради України.

3. Працівникам секретаріатів комітетів не може доручатися виконання обов'язків, не пов'язаних з діяльністю комітетів, крім випадків, встановлених законом.

4. Прийом та звільнення з роботи працівників секретаріатів комітетів здійснюються Секретаріатом Верховної Ради України за поданням комітетів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes