Про Державний бюджет України на 1995 рік (06.04.95), Детальна інформація

Про Державний бюджет України на 1995 рік (06.04.95)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 14
Предмет: Закони України
Автор: Олкесій
Розмір: 25.1
Скачувань: 667
( Термін дії статті 16 продовжено на 1996 рік згідно із Законом N 96/96-ВР від 22.03.96 )

Стаття 17. У частині першій статті 6 Декрету Кабінету Міністрів України від 17 березня 1993 року N 24-93 "Про податок на промисел" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., N 19, ст.208) слова "від одного до десяти мінімальних розмірів заробітної плати" замінити словами "від одного до десяти розмірів установленого чинним законодавством неоподатковуваного мінімуму доходів на місяць", а слова "від десяти до двадцяти мінімальних розмірів заробітної плати" замінити словами "від десяти до двадцяти розмірів установленого чинним законодавством неоподатковуваного мінімуму доходів на місяць".

Стаття 18. Установити, що в 1995 році податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів щодо легкових автомобілів сплачується в таких розмірах:

Найменування об'єктів оподаткування Ставки податку на рік

(у частинах неоподатко-

вуваного мінімуму доходів

громадян)

Автомобілі легкові залежно

від потужності двигуна:

до 70 к.с. з кожної кінської сили 0,01

або з кожного кіловата потужності 0,015

від 71 до 150 к.с. з кожної кінської сили 0,02

або з кожного кіловата потужності 0,03

більше 151 к.с. з кожної кінської сили 0,05

або з кожного кіловата потужності 0,075

Сплата податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів у розмірах, установлених цією статтею, провадиться в порядку і строки, передбачені чинним законодавством.

Стаття 19. Установити, що в 1995 році розмежування частини загальнодержавних податків, зборів та інших обов'язкових платежів між обласними бюджетами та бюджетами міст обласного підпорядкування та районів визначається обласними Радами народних депутатів.

Стаття 20. Надати право Державному комітету України по матеріальних резервах стягувати у безспірному порядку з юридичних осіб, на відповідальному зберіганні яких знаходяться матеріальні цінності державного резерву, за самовільне відчуження (використання, реалізацію) матеріальних ресурсів їх вартість у цінах на час виявлення факту відчуження та штраф у розмірі 100 відсотків вартості відчужених матеріальних ресурсів, а також пеню у розмірі 0,5 відсотка їх вартості за кожний день до повного їх повернення. Зазначені кошти зараховуються до Державного бюджету України і спрямовуються на фінансування державного резерву.

Стаття 21. Обов'язкові внески підприємств і господарських організацій, які здійснюють виробничо-господарську або комерційну діяльність, до Державного фонду сприяння зайнятості населення провадяться у розмірі двох відсотків від фонду споживання, з віднесенням цих витрат на собівартість продукції (робіт, послуг). Визнати таким, що втратив чинність, абзац другий пункту 2 Указу Президента України від 28 грудня 1994 року N 812/94. Відрахування до цього Фонду з місцевих бюджетів здійснюються за розмірами, що визначаються самостійно відповідними Радами народних депутатів.

Стаття 22. ( Зупинено дію статті 22 щодо надання відстрочки і розстрочки податків і неподаткових платежів до бюджетів усіх рівнів по недоїмці, яка створилась після 1 січня 1996 року згідно із Законом N 96/96-ВР від 22.03.96 ) Відстрочка і розстрочка податків і платежів до бюджету та державних позабюджетних фондів, передбачені статтею 9 Декрету Кабінету Міністрів України від 21 січня 1993 року N 8-93 "Про стягнення не внесених у строк податків і неподаткових платежів", надаються платникам на термін не більше трьох місяців на умовах податкового кредиту. При цьому за період відстрочки або розстрочки стягуються відсотки за користування кредитом у розмірі 75 відсотків від облікової ставки Національного банку України, що застосовується на день оформлення платникам сум кредиту, але не менше розміру пені за несвоєчасну сплату податку або іншого платежу.

Стаття 23. Внески підприємств і господарських організацій до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення провадяться у порядку та розмірах, установлених на 1994 рік.

Звільнити у 1995 році підприємства і господарські організації, незалежно від їх підпорядкованості та форм власності, від сплати до зазначеного Фонду внесків від витрат на оплату праці їх працівників, віднесених до категорій 1 і 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Стаття 24. Фінансування витрат поточного року, пов'язаних з ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи, здійснюється за рахунок і в межах надходжень до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення.

( Термін дії статті 24 продовжено на 1996 рік згідно із Законом N 96/96-ВР від 22.03.96 )

Стаття 25. Установити, що в 1995 році 90 відсотків коштів, що надійдуть від приватизації (продажу) об'єктів незавершеного будівництва відповідно до Чорнобильської будівельної програми, спрямовуються на окремий рахунок Міністерства фінансів України як внески до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення. Зазначені кошти спрямовуються виключно на фінансування капіталовкладень на пускових об'єктах Чорнобильської будівельної програми.

( Термін дії статті 25 продовжено на 1996 рік згідно із Законом N 96/96-ВР від 22.03.96 ) Стаття 26. Надати право податковим органам за підсумками документальних перевірок безпосередньо стягувати з резидентів, які порушують терміни, передбачені статтями 1 і 2 Закону України від 23 вересня 1994 року "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті" ( 185/94-ВР ), пеню за кожний день прострочення у розмірі 0,3 відсотка від суми неодержаної виручки (митної вартості недопоставленої продукції) в іноземній валюті, перерахованої за офіційним поточним валютним курсом Національного банку України на день нарахування пені.

Стаття 27. У разі заниження платниками сум податку або іншого обов'язкового платежу до бюджету, виявлених податковими органами, установами Пенсійного фонду України та органами державної контрольно-ревізійної служби в ході перевірок, з них стягуються суми донарахованих платежів і штрафних санкцій у розмірах, передбачених чинним законодавством України, збільшених на суму виходячи з облікової ставки Національного банку України, що застосовується на день складання акта перевірки з дня наступного за первісним терміном сплати податку або іншого обов'язкового платежу і сум санкцій до бюджету.

Стаття 28. Установити, що в тих випадках, коли суб'єкти права законодавчої ініціативи та інші суб'єкти вносять до Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України пропозиції про надання пільг щодо оподаткування підприємств, організацій або виділення додаткових асигнувань з бюджету, вони повинні одночасно подавати пропозиції і розрахунки на відповідне поповнення доходів або скорочення видатків державного бюджету.

Стаття 29. Установити, що якщо при виконанні бюджету органи місцевого самоврядування в межах своєї компетенції приймають рішення, які призведуть до зменшення доходів або збільшення видатків бюджетів інших рівнів, то недостача коштів компенсується цим органам за рахунок коштів відповідного бюджету.

Стаття 30. Передбачити в складі видатків Державного бюджету України на освіту фінансування з 1 березня 1995 року витрат на заробітну плату викладачам та стипендій студентам, а також на учбові витрати двох вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації та 25 вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації системи Укоопспілки.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes