Про охорону прав на топографії інтегральних мікросхем (05.11.97), Детальна інформація

Про охорону прав на топографії інтегральних мікросхем (05.11.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 21
Скачувань: 1389
За результатами розгляду заперечення Апеляційна палата приймає рішення, що затверджується наказом Установи та надсилається заявнику. ( Статтю 15 доповнено частиною згідно із Законом N 2188-III ( 2188-14 ) від 21.12.2000 )

До затвердження рішення Апеляційної палати, в місячний строк від дати його прийняття, керівник Установи може внести протест на це рішення, який має бути розглянутий протягом місяця. Рішення Апеляційної палати, прийняте за протестом, є остаточним і може бути скасоване лише судом. ( Статтю 15 доповнено частиною згідно із Законом N 2188-III ( 2188-14 ) від 21.12.2000 )

Рішення Апеляційної палати заявник може оскаржити у судовому порядку протягом шести місяців від дати одержання рішення.

Оскарження рішення Установи після трьох місяців від дати його одержання може бути здійснене тільки в судовому порядку.

Р о з д і л V

ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ, ЩО ВИПЛИВАЮТЬ

З РЕЄСТРАЦІЇ ТОПОГРАФІЇ IMC

Стаття 16. Права, що випливають з реєстрації топографії IMC

1. Права, що випливають із реєстрації топографії IMC, діють від дати внесення відомостей про топографію IMC до Реєстру.

2. Реєстрація топографії IMC надає власнику зареєстрованої топографії IMC виключне право використовувати топографію IMC на свій розсуд, якщо таке використання не порушує прав інших власників зареєстрованих топографій IMC.

3. Реєстрація надає власнику зареєстрованої топографії IMC право:

забороняти іншим особам використовувати топографію IMC без його дозволу, за винятком випадків, коли таке використання не визнається згідно з статтею 17 цього Закону порушенням прав власника зареєстрованої топографії IMC;

передавати на підставі договору право власності на топографію IMC будь-якій особі, яка стає правонаступником власника зареєстрованої топографії IMC;

видавати будь-якій особі дозвіл (ліцензію) на використання зареєстрованої топографії IMC на підставі ліцензійного договору.

Під використанням топографії IMC слід розуміти:

копіювання топографії IMC;

виготовлення IMC із застосуванням даної топографії;

виготовлення будь-яких виробів, що містять такі IMC;

ввезення таких IMC та виробів, що їх містять, на митну територію України;

пропонування для продажу, продаж, зберігання в зазначених цілях та інше введення в обіг IMC, виготовленої із застосуванням даної топографії, та будь-яких виробів, що містять такі IMC.

IMC визнається виготовленою із застосуванням зареєстрованої топографії, якщо при цьому використано всі елементи, які визначають топографію IMC оригінальною.

4. Взаємовідносини під час використання зареєстрованої топографії IMC, свідоцтво на яку належить кільком особам, визначаються угодою між ними.

У разі відсутності такої угоди кожний власник прав на зареєстровану топографію IMC може використовувати її на свій розсуд, але жоден з них не має права давати дозвіл (ліцензію) на використання зареєстрованої топографії IMC та передавати право власності на зареєстровану топографію IMC будь-якій іншій особі без згоди решти власників.

5. Договір про передачу права власності на топографію ІМС і ліцензійний договір вважаються дійсними, якщо вони укладені у письмовій формі і підписані сторонами.

Передача права власності на топографію ІМС та надання ліцензії на використання топографії ІМС вважаються дійсними для будь-якої іншої особи з дати публікації відомостей про це в офіційному бюлетені та внесення їх до Реєстру. За внесення зазначених відомостей до Реєстру та змін до них за ініціативою сторін договору сплачуються збори. ( Пункт 5 статті 16 в редакції Закону N 2188-III ( 2188-14 ) від 21.12.2000 )

6. Права, що випливають із реєстрації топографії IMC, не зачіпають будь-які інші особисті майнові чи немайнові права автора топографії IMC.

7. Власник прав на зареєстровану топографію IMC або його правонаступник має право сповіщати про реєстрацію топографії IMC шляхом позначення топографії або виробів, що містять таку топографію, виділеною літерою "Т" із зазначенням дати початку строку дії виключного права на використання топографії IMC та інформації, яка надає можливість ідентифікувати власника прав.

Стаття 17. Дії, які не визнаються порушенням прав на

зареєстровану топографію IMC

1. Не визнається порушенням прав, що надаються реєстрацією топографії IMC, використання зареєстрованої топографії IMC:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes