Про Державну програму приватизації (12.02.98), Детальна інформація

Про Державну програму приватизації (12.02.98)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 39
Скачувань: 721
соціальної сфери майна

4. Порядок продажу акцій за Фонд - " - - " -

кошти через Національну державного

мережу центрів майна,

сертифікатних аукціонів ДКЦПФР,

Антимоно-

польний

комітет

Інформаційне забезпечення процесу приватизації

115. Фонд державного майна України разом з Міністерством інформації України, Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, Державним інформаційним агентством України, Державним комітетом зв'язку України, Державним спеціалізованим комерційним ощадним банком України здійснюють заходи щодо інформування громадян України та іноземних держав про умови приватизації в Україні.

116. Фонд державного майна України, його регіональні відділення та представництва публікують інформацію про приватизацію, передбачену законодавством про приватизацію, у строки та порядку, визначені законодавством.

117. Інформація про строки та умови проведення відкритих торгів (тендерів) має бути опублікована в інформаційних бюлетенях державних органів приватизації, центральній та місцевій пресі не пізніш як за 30 календарних днів до дати проведення торгів.

118. Голова Фонду державного майна України, керівники регіональних відділень та представництв Фонду несуть персональну відповідальність за своєчасність та повноту інформації щодо об'єктів, які приватизуються.

Заходи щодо завершення обігу приватизаційних паперів

119. Видача приватизаційних майнових сертифікатів та компенсаційних сертифікатів здійснюється відповідно до законодавства до 1 липня 1998 року.

120. Кінцевий термін використання приватизаційних майнових сертифікатів та компенсаційних сертифікатів у процесі приватизації відповідно до законодавства - 1 травня 1999 року. ( Пункт 120 із змінами, внесеними згідно із Законами N 377-XIV ( 377-14 ) від 31.12.98, N 418-XIV ( 418-14 ) від 04.02.99 )

Заключний сертифікатний аукціон за приватизаційні майнові сертифікати провести до 1 травня 1999 року. Встановити, що в цьому аукціоні беруть участь громадяни України, які отримали і не використали приватизаційні майнові сертифікати, та фінансові посередники, які депонували акумульовані ними приватизаційні майнові сертифікати в Національній мережі центрів сертифікатних аукціонів до 1 березня 1999 року. ( Пункт 120 доповнено абзацом другим згідно із Законом N 418-XIV ( 418-14 ) від 04.02.99 )

121. Протягом 1998 року Кабінет Міністрів України разом з Національним банком України, Фондом державного майна України вживають заходів щодо запровадження механізму погашення невикористаних приватизаційних майнових сертифікатів.

122. Після списання коштів з позабалансових рахунків позабюджетного Державного фонду приватизації приватизаційні майнові сертифікати в паперовій формі передаються до архіву. Строк їх зберігання становить п'ять років. За розпорядженням Національного банку України приватизаційні майнові сертифікати знищуються у порядку, встановленому Національним банком України для знищення грошових знаків.

Контроль за виконанням Програми

123. Контроль за виконанням цієї Програми здійснюють Президент України, Верховна Рада України, Рахункова палата, Кабінет Міністрів України, Фонд державного майна України, інші органи виконавчої влади та правоохоронні органи в межах своєї компетенції, визначеної законодавством.

124. Фонд державного майна України не рідше ніж один раз на квартал заслуховує звіти керівників структурних підрозділів Фонду та його регіональних відділень про виконання вимог та завдань цієї Програми, організовує моніторинг виконання Програми.

125. Фонд державного майна України залучає до планових перевірок діяльності регіональних відділень та представництв Фонду представників правоохоронних органів.

126. Контроль за виконанням цієї Програми здійснюють:

а) Верховна Рада України - шляхом заслуховування на своїх засіданнях та на засіданнях комітетів і комісій Верховної Ради України звітів Фонду державного майна України та органів виконавчої влади;

б) Рахункова палата - шляхом планових перевірок використання коштів Державного бюджету України;

в) Кабінет Міністрів України - шляхом періодичного заслуховування на своїх засіданнях керівників органів виконавчої влади, Уряду Автономної Республіки Крим;

г) Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації - шляхом попереднього розгляду проектів нормативно-правових актів Фонду державного майна України та надання висновків до них.

127. Фонд державного майна України:

щоквартально подає Верховній Раді України, Рахунковій палаті та Кабінету Міністрів України аналітичну довідку про хід приватизації;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes