Про Державну програму приватизації (12.02.98), Детальна інформація

Про Державну програму приватизації (12.02.98)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 39
Скачувань: 717
у Державний бюджет України 30,0

відшкодування витрат, пов'язаних з приватизацією 5,0

підприємству, на балансі якого перебував об'єкт соціальної сфери, або інші об'єкти приватизації 65,0

83. У 1998 році плануються надходження від приватизації майна державних підприємств до Державного бюджету України у розмірі 1040 млн. гривень.

Р о з д і л 5

ПІСЛЯПРИВАТИЗАЦІЙНА ПОЛІТИКА ДЕРЖАВИ

Захист прав акціонерів у процесі приватизації та

у післяприватизаційний період

84. Всі прості іменні акції відповідного ВАТ є рівнозначними за обсягом прав акціонерів і розміром дивідендів, що виплачуються за ними.

85. Право голосу за акціями може бути передано акціонером іншій фізичній або юридичній особі виключно за довіреністю, виданою з додержанням вимог законодавства.

86. До виконання плану приватизації (розміщення акцій) та внесення до реєстру акціонерів відповідної інформації, ВАТ і державним органам приватизації забороняється:

відчужувати майно, включене до статутного фонду ВАТ, якщо вартість зазначеного майна перевищує 25 відсотків вартості активів ВАТ;

приймати рішення про здійснення додаткового випуску акцій ВАТ;

змінювати номінальну вартість та кількість акцій ВАТ (крім випадків дроблення акцій за підсумками аукціону);

відмовляти акціонерам або їх представникам в реєстрації для участі в загальних зборах акціонерів, якщо вони мають документи, що засвідчують їх права акціонерів, а саме: акції, сертифікати акцій, виписки з реєстру акціонерів, довіреності, витяги з протоколів сертифікатних аукціонів, а також встановлювати будь-які обмеження щодо їх участі у зборах;

відмовляти в перереєстрації акцій на ім'я нового власника за наявності передбачених законодавством документів, що підтверджують перехід права власності на акції до нового власника.

87. Забороняється встановлення у статуті товариства мінімальної кількості акцій, яка надає право голосу на загальних зборах.

88. До виконання плану приватизації (плану розміщення акцій) рішення про участь ВАТ у холдингових компаніях, об'єднаннях підприємств та промислово-фінансових групах, поділ ВАТ та про його внески до статутних фондів інших господарюючих суб'єктів приймається більшістю у 3/4 голосів акціонерів, які беруть участь у загальних зборах.

89. Забороняється встановлення емітентом непередбачених законодавством обмежень щодо відчуження акціонером ВАТ акцій, придбаних ним у процесі приватизації.

90. ВАТ, створене у процесі приватизації, зобов'язане здійснити оцінку, виходячи з балансової вартості активів товариства, та викуп акцій акціонерів, які вимагають цього у випадку, коли ці акціонери голосували проти прийняття загальними зборами таких рішень:

про реорганізацію ВАТ;

про укладення угод або кількох взаємопов'язаних угод щодо придбання або відчуження майна ВАТ, вартість якого перевищує 50 відсотків балансової вартості активів товариства на дату прийняття такого рішення.

Післяприватизаційна підтримка підприємств

91. Фондом державного майна України здійснюється фінансова та організаційно-правова підтримка приватизованих підприємств та ВАТ, державна частка в статутних фондах яких не перевищує 25 відсотків плюс одна акція.

92. Фінансова післяприватизаційна підтримка підприємств здійснюється шляхом надання в межах коштів, отриманих від продажу майна відповідного підприємства, пільгових кредитів строком до п'яти років на умовах повернення, платності та цільового використання для технічного переозброєння, створення нових робочих місць, реструктуризації прострочених боргів. Пільгові кредити з позабюджетного Державного фонду приватизації підприємствам, які мають прострочену заборгованість перед Державним бюджетом України, не надаються.

93. Джерелом кредитування є кошти позабюджетного Державного фонду приватизації в частині, яка передбачається відповідно до цієї Програми.

Кредити надаються під заставу ліквідних активів підприємства уповноваженими банками в порядку, встановленому Фондом державного майна і Національним банком України.

Пропозиції щодо отримання та використання кредиту надаються у вигляді бізнес-плану з обгрунтованим графіком повернення кредиту і сплати відсотків по кредиту, а також затвердженого відповідним органом ВАТ переліку майна, що передаватиметься під заставу.

94. Кабінет Міністрів України спрямовує кошти, отримані від продажу державного майна, що передбачені на розвиток підприємництва, на фінансування заходів, спрямованих на розвиток підприємництва в Україні, фінансування програм підтримки вітчизняного товаровиробника.

95. Справа про банкрутство ВАТ, створених у процесі приватизації, продаж акцій яких розпочався, може бути порушена лише після закінчення приватизації (виконання плану розміщення акцій).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes