Про Державну програму приватизації (12.02.98), Детальна інформація

Про Державну програму приватизації (12.02.98)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 39
Скачувань: 717
\x00BA

>*B*

\x00BA

1/4

3/4

@

B

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x57FF \x1C00 України, і приватизуються шляхом продажу через систему біржової торгівлі, на аукціоні, за конкурсом у порядку, встановленому законодавством України.

63. Акції (частки, паї), що належать державі у майні міжгосподарських підприємств та створених на їх базі господарських товариств, приватизуються в порядку, що визначається Фондом державного майна України за погодженням з Антимонопольним комітетом України.

Приватизація об'єктів групи Ж

64. Приватизація майна об'єктів, віднесених до групи Ж, здійснюється способами, передбаченими цією Програмою.

65. Способи приватизації майна об'єктів соціальної сфери, види господарських товариств, що створюються при цьому, порядок приватизації акцій (часток) господарського товариства, які є у державній власності, визначаються Фондом державного майна України в залежності від їх галузевої ознаки та вартості.

66. Приватизація майна об'єктів соціальної сфери здійснюється за умови гарантованого забезпечення населення адміністративно-територіальної одиниці надалі послугами об'єктів соціальної сфери на рівні не нижче встановлених державою нормативів.

67. Під час приватизації об'єктів соціальної сфери не дозволяється:

руйнування цілісних майнових комплексів, навчальних, наукових та технологічних циклів;

перепрофілювання об'єктів соціальної сфери у строк, встановлений планом приватизації або договором купівлі-продажу з урахуванням пропозицій органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та професійних спілок, але не менше десяти років;

погіршення та зниження обсягів і рівня соціально-культурного обслуговування населення;

порушення прав громадян, у тому числі права на освіту, охорону здоров'я, інформацію, заняття фізичною культурою і спортом тощо;

зміна призначення об'єктів освіти, фізичної культури і спорту, які належали підприємствам і відомствам.

68. При достатньому економічному обгрунтуванні у встановленому Фондом державного майна України порядку можливе перепрофілювання об'єктів соціальної сфери без зміни їх призначення щодо надання соціальних послуг.

69. Державні органи приватизації за поданням відповідних органів, уповноважених управляти майном об'єктів соціальної сфери, що належать до державної власності, та майном, що належить Автономній Республіці Крим, щоквартально затверджують переліки об'єктів, що підлягають приватизації, за погодженням з відповідними державними адміністраціями.

70. Рішення про приватизацію об'єктів соціальної сфери, занесених до переліків, зазначених у пункті 69 цієї Програми, приймається державними органами приватизації на підставі заяв покупців або за власною ініціативою.

Приватизація науково-дослідних підприємств

71. Приватизація науково-дослідних інститутів, науково-дослідних та проектних організацій і підрядних реставраційних підприємств здійснюється шляхом продажу акцій ВАТ, створених на базі їх майна способами, передбаченими цією Програмою. Закріплення пакетів акцій вказаних об'єктів у державній власності, у випадку, коли об'єкт відповідає вимогам пункту 12 цієї Програми, здійснюється у порядку, встановленому цією Програмою.

При цьому квота обов'язкового застосування приватизаційних паперів та компенсаційних сертифікатів встановлюється не менше розміру, який забезпечує пільговий продаж особам, що мають таке право відповідно до законодавства України про приватизацію.

Оцінка вартості майна науково-дослідних інститутів, науково-дослідних та проектних організацій і підрядних реставраційних підприємств здійснюється з урахуванням нематеріальних активів, вартість яких визначається експертним шляхом, у порядку, що встановлюється Фондом державного майна України та Міністерством України у справах науки і технологій.

Особливості приватизації готелів

72. Приватизація готелів у 1998 році здійснюється в порядку, встановленому Законом України "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)" ( 2171-12 ) з урахуванням таких особливостей:

оцінка вартості майна здійснюється з урахуванням нематеріальних активів, вартість яких визначається експертним шляхом;

продаж здійснюється винятково на аукціонах, комерційних та некомерційних конкурсах, відкритих торгах (тендерах) з обов'язковим збереженням профілю їх діяльності.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes