Про внесення змін до Закону України "Про проведення експерименту у житловому будівництві на базі холдингової компанії "Київміськбуд" (07.02.2002), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про проведення експерименту у житловому будівництві на базі холдингової компанії "Київміськбуд" (07.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 12.4
Скачувань: 776
Кошти ФБУ обліковуються уповноваженим банком окремо від результатів його господарської діяльності. Уповноважений банк відкриває для кожного ФБУ окремий рахунок довірчого управління.

Договори довірчого управління між учасником ФБУ і уповноваженим банком укладаються у національній валюті України.

Облік коштів пенсійного ФБУ з фіксованою винагородою здійснюється у національній валюті України та в ОдІн.

Додаткові пенсійні виплати учасникам пенсійного ФБУ з фіксованою винагородою розраховуються в ОдІн та виплачуються у національній валюті України.

Кошти ФБУ спрямовуються виключно на придбання іпотечних сертифікатів, номінованих у національній валюті або в ОдІн, забезпечених об'єднаним (консолідованим) іпотечним боргом, які мають зберігатися у зберігача на рахунку в цінних паперах, відкритому на ім'я уповноваженого банку з відповідною відміткою.

Доход пенсійного ФБУ з фіксованою винагородою розподіляється між учасниками пенсійного ФБУ згідно з зобов'язаннями уповноваженого банку щодо нарахування процентів та відповідно до Правил ФБУ.

Якщо доходу за іпотечними сертифікатами, придбаними за рахунок коштів пенсійного ФБУ з фіксованою винагородою, не вистачає на виплату доходів за договорами, які були укладені до набрання чинності цим Законом, різниця сплачується уповноваженими банками за рахунок коштів додаткового спеціального резерву страхування коштів пенсійного ФБУ.

Доход пенсійного ФБУ пайового типу розподіляється між учасниками пенсійного ФБУ пайового типу відповідно до Правил ФБУ.

Доход дитячого ФБУ розподіляється між учасниками дитячого ФБУ відповідно до Правил ФБУ.

Управління коштами ФБУ та виплата цільових і додаткових пенсійних виплат здійснюється лише уповноваженими банками.

Для гарантування зобов'язань перед учасниками пенсійного ФБУ з фіксованою винагородою в уповноважених банках створюється додатковий спеціальний резерв страхування коштів пенсійного ФБУ.

Страхування учасників ФБУ та законних представників учасника дитячого ФБУ на випадок повної втрати працездатності та смерті запроваджується страховими компаніями, з якими уповноважений банк уклав угоду, з подальшим перерахуванням страхової виплати на рахунок учасника ФБУ.

У разі зміни уповноваженого банку сукупність активів та зобов'язань, що становлять ФБУ, передається до іншого уповноваженого банку.

У разі визнання уповноваженого банку банкрутом, активи ФБУ не включаються до ліквідаційної маси уповноваженого банку.

Учасники ФБУ не несуть відповідальності за зобов'язаннями Київміськбуду та уповноважених банків перед третіми особами. Зобов'язання Київміськбуду і уповноважених банків не можуть задовольнятися за рахунок коштів ФБУ.

ФБУ вважається припиненим з моменту виконання усіх зобов'язань за договорами довірчого управління.

Стаття 5. Оподаткування доходів учасників фондів банківського

управління та уповноважених банків

У період дії ФБУ:

кошти, внесені фізичними особами на власні рахунки учасників ФБУ або на рахунки інших учасників ФБУ, та юридичними особами (з урахуванням положень абзацу третього цієї статті) на рахунки учасників ФБУ, не включаються до сукупного оподатковуваного доходу осіб, що внесли кошти, та осіб, на чию користь здійснені такі внески. На ці кошти не нараховуються збори на обов'язкове пенсійне та обов'язкове соціальне страхування;

кошти, внесені юридичними особами на рахунки учасників ФБУ, включаються до складу валових витрат платника податку в розмірі, що не перевищує 10 відсотків його валового доходу за звітний період;

доходи, нараховані та отримані учасниками ФБУ відповідно до цього Закону, не включаються до складу сукупного доходу, що підлягає оподаткуванню;

цільові виплати та додаткові пенсійні виплати учасникам ФБУ згідно з договорами про цільові виплати та про додаткові пенсійні виплати не включаються до складу їх сукупного оподатковуваного доходу, за винятком випадків, передбачених статтею 7 цього Закону;

внески, спрямовані уповноваженими банками до додаткового спеціального резерву страхування коштів пенсійного ФБУ, включаються до складу валових витрат таких банків.

Винагорода уповноваженого банку за управління ФБУ не оподатковується податком на додану вартість.

Стаття 6. Умови виплат учасникам фондів банківського

управління

При досягненні учасниками пенсійного ФБУ пенсійного віку - 60 років для чоловіків та 55 років для жінок або при повній втраті працездатності учасники пенсійного ФБУ мають право на додаткові пенсійні виплати.

Установлення факту втрати працездатності здійснюється у порядку, визначеному законодавством.

Додаткові пенсійні виплати виплачуються уповноваженими банками за рахунок коштів учасників пенсійного ФБУ на підставі договорів про додаткові пенсійні виплати.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes