Про внесення змін до Закону України "Про проведення експерименту у житловому будівництві на базі холдингової компанії "Київміськбуд" (07.02.2002), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про проведення експерименту у житловому будівництві на базі холдингової компанії "Київміськбуд" (07.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 12.4
Скачувань: 774
Додаткові пенсійні виплати можуть бути строковими або довічними.

При досягненні учасниками дитячого ФБУ 14 років учасники дитячого ФБУ мають право на цільові виплати, які уповноважений банк спрямовує на оплату навчання.

При досягненні учасниками дитячого ФБУ повноліття - 18 років учасники дитячого ФБУ мають право на цільові виплати, які уповноважений банк спрямовує на придбання, інвестування будівництва та оренду житла.

Цільові виплати сплачуються уповноваженими банками за рахунок коштів учасників дитячого ФБУ на підставі договорів про цільові виплати.

Цільові виплати можуть бути одноразові або періодичні.

У разі смерті учасника ФБУ кошти, що знаходяться на його рахунку, успадковуються спадкоємцями в порядку, визначеному законом.

Стаття 7. Особливості оподаткування у разі порушення

умов Правил фондів банківського управління

Кошти, зняті з рахунка учасника ФБУ з порушенням умов, викладених у Правилах ФБУ, за винятком доходу учасника ФБУ, оподатковуються згідно з законодавством.

Вилучення коштів із дитячого ФБУ з порушенням умов, викладених у Правилах ФБУ, до досягнення учасником дитячого ФБУ повноліття можливе лише за наявності письмової згоди органу опіки чи піклування.

У разі звернення учасника ФБУ або його представника із заявою про зняття коштів з рахунка учасника ФБУ на порушення умов, викладених у Правилах ФБУ, уповноважені банки повідомляють про це органи державної податкової служби України за місцем проживання учасника ФБУ. За поданням органу державної податкової служби України з такого учасника ФБУ утримується сума несплаченого податку і перераховується до бюджету.

Стаття 8. Перехідні положення

1. У разі, коли наступне спеціальне законодавство України змінює умови, зазначені у цьому Законі, до коштів, залучених за такими договорами на вимогу уповноваженого банку застосовується спеціальне законодавство, що діяло на день укладання таких договорів.

2. Щодо договорів пенсійних вкладів діє Закон України "Про проведення експерименту у житловому будівництві на базі холдингової компанії "Київміськбуд" в редакції від 20 квітня 2000 року.

3. Уповноважені банки до випуску в обіг іпотечних сертифікатів мають право спрямовувати кошти, залучені у ФБУ, на придбання цінних паперів, випущених емітентом з метою придбання (набуття) права вимоги за кредитами, забезпеченими заставою нерухомості, збудованої Київміськбудом, з подальшою обов'язковою конвертацією таких цінних паперів в іпотечні сертифікати.

Стаття 9. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

2. Нормативно-правові акти, прийняті до набрання чинності цим Законом, діють у частині, що не суперечить цьому Закону.

3. З метою сприяння розвитку галузі містобудування, впровадження в ділову практику загальноприйнятих норм і правил поведінки суб'єктів будівельного ринку та здійснення контролю за якістю й вартістю житла, своєчасністю його спорудження, забезпечення цільового використання залучених коштів підтримати ініціативу Київміськбуду щодо створення на добровільних засадах за участю інших суб'єктів господарської діяльності в галузі містобудування недержавної неприбуткової самоврядної організації - Будівельної палати міста Києва як галузевої торгово-промислової палати.

Установити, що на правовідносини, які виникають у зв'язку із створенням і діяльністю Будівельної палати міста Києва, поширюються положення статей 1 і 2, частини першої, абзаців першого - четвертого, дев'ятого - одинадцятого частини другої статті 3, статті 4, частини першої статті 5, статей 6, 8-10, абзаців першого - шостого, дев'ятого - п'ятнадцятого частини першої, частини третьої статті 11, статті 12 Закону України "Про торгово-промислові палати в Україні" ( 671/97-ВР ).

Державна реєстрація Будівельної палати міста Києва провадиться Міністерством юстиції України.

4. Кабінету Міністрів України:

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити перегляд та скасування міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону;

забезпечити прийняття нормативно-правових актів, передбачених цим Законом;

для проведення моніторингу експерименту утворити наглядову раду;

проаналізувати за підсумками 2000-2005 років хід проведення експерименту та розглянути питання щодо доцільності його поширення в інших регіонах шляхом прийняття відповідного закону.

5. Державній податковій адміністрації України визначити в місячний термін механізм обліку наданих відповідно до цього Закону пільг з оподаткування фізичним та юридичним особам за кожний звітний (податковий) період з наростаючим підсумком".

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 7 лютого 2002 року

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes