Про затвердження Інструкції про розгляд та реєстрацію договору про передачу права на патент на сорт та ліцензійного договору про використання сорту (31.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Інструкції про розгляд та реєстрацію договору про передачу права на патент на сорт та ліцензійного договору про використання сорту (31.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 14
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16
Скачувань: 804
1.1. Ця Інструкція, розроблена відповідно до Закону України "Про охорону прав на сорти рослин" ( 3116-12 ), Положення про Державний департамент інтелектуальної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 червня 2000 року N 997 ( 997-2000-п ), визначає процедуру розгляду та реєстрації у Державному департаменті інтелектуальної власності (далі - Держдепартамент), що діє у складі Міністерства освіти і науки України, договорів про передачу права на патент на сорт та ліцензійних договорів про використання сорту.

1.2. Передача власником патенту права на патент на сорт та передача права на використання сорту здійснюється в межах строку дії патенту.

Договір про передачу права на патент на сорт (далі - договір) та договір про передачу права на використання сорту (далі - ліцензійний договір) повинні бути складені в письмовій формі, підписані сторонами та зареєстровані в Держдепартаменті. Договір та ліцензійний договір без реєстрації уважаються недійсними.

Передати право на патент будь-якому громадянину або юридичній особі (далі - інша особа) власник патенту, який не є автором сорту, може з урахуванням умов, за яких це право було одержано від автора сорту.

Договір (ліцензійний договір) приймається до розгляду та реєстрації в Держдепартаменті після занесення сорту до Державного реєстру сортів рослин України (далі - реєстр).

1.3. Власник патенту або його правонаступник (ліцензіар) може повністю чи частково передати права на використання, що надаються патентом, іншій особі (ліцензіат) за договором про виключну або невиключну ліцензію.

Ліцензіат, якому власником патенту передано право на використання сорту за договором про виключну ліцензію (далі - власник виключної ліцензії), зареєстрованим у Держдепартаменті, може в межах строку дії цього договору про виключну ліцензію та в обсязі переданих йому прав передати право на використання сорту за умови надання йому такого права власником патенту.

1.4. Дії, пов'язані з реєстрацією договору, можуть здійснювати: власник патенту; патентний повірений чи інша довірена особа, які діють за дорученням власника патенту.

Дії, пов'язані з реєстрацією ліцензійного договору, можуть здійснювати: власник патенту або власник виключної ліцензії; патентний повірений чи інша довірена особа, які діють за дорученням власника патенту або власника виключної ліцензії.

1.5. Якщо власником патенту є декілька осіб, то всі дії, пов'язані з передачею права на патент та передачею права на використання сорту, визначаються угодою між ними, а право на підписання документів, які подаються до Держдепартаменту, може бути надане одній особі за наявності відповідної довіреності.

2. Документи, що подаються на реєстрацію

2.1. Для реєстрації договору (ліцензійного договору) до Держдепартаменту подають такі документи:

заяву про реєстрацію договору (ліцензійного договору) (далі - заява) - 1 прим.;

договір (ліцензійний договір) або нотаріально засвідчений витяг з договору (ліцензійного договору) - 3 прим.;

документ про оплату послуги з реєстрації договору (ліцензійного договору);

довіреність, оформлену з дотриманням вимог чинного законодавства, якщо документи від імені власника патенту або власника виключної ліцензії подає патентний повірений або інша довірена особа.

2.2. Заява викладається українською мовою і стосується одного договору (ліцензійного договору) (додатки 1, 2,).

Якщо стороною (сторонами) договору є іноземна особа (іноземні особи), то в заяві здійснюється транслітерація (передача транскрипційних знаків певної мови літерами української абетки) повного імені фізичної особи або повного офіційного найменування юридичної особи та її місцезнаходження (місця проживання). У дужках зазначені дані відтворюються мовою оригіналу.

2.3. У договорі (ліцензійному договорі) або витягу з договору (ліцензійного договору) повинні бути вказані:

2.3.1. Щодо договору:

сторони договору;

предмет договору;

номер патенту;

назва сорту;

місцезнаходження (місце проживання) сторін.

2.3.2. Щодо ліцензійного договору:

сторони ліцензійного договору;

предмет ліцензійного договору;

номер патенту;

назва сорту;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes