Про затвердження Положення про державних річкових лоцманів (01.02.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про державних річкових лоцманів (01.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.5
Скачувань: 822
4.9. У випадках, коли капітан судна, викликавши лоцмана, відмовився після його прибуття на судно від послуг останнього, він повинен підписати лоцманську квитанцію (додаток 2), крім випадків, зазначених у п. 4.2 цього Положення.

\x0161

\x00B2

B*





O

U

Ue

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x0E632\x1C00енням, капітан судна несе встановлену чинним законодавством відповідальність за наслідки, які можуть виникнути у зв'язку з цим порушенням.

5. Обов'язки лоцмана під час лоцманського проведення

Лоцман під час виконання своїх функцій повинен:

5.1. Забезпечити безаварійне проведення судна, шлюзування, постановлення на якір або швартовну бочку, зняття з них, швартування, відшвартування і перестановлення судна в порту.

5.2. Виконувати лоцманське проведення судна у будь-яку пору доби, але не більше встановленого часу, або коли природні обставини не забезпечують безпечне проведення судна.

5.3. З прибуттям на судно пред'явити лоцманське посвідчення і вручити капітану судна лоцманську квитанцію встановленого зразка, яку він зобов'язаний заповнити і завірити своїм підписом та печаткою.

5.4. Надавати капітану судна необхідну інформацію стосовно особливих умов плавання, які впливають на безпечне плавання.

5.5. Попередити капітана судна про виявлені порушення правил плавання, правил щодо запобігання забрудненню із суден нафтою, шкідливими речовинами, стічними водами і сміттям, а також вимог кордонного та митного контролю.

5.6. Залишатися на капітанському містку у разі, коли капітан відмовився від послуг лоцмана або лоцман відмовився від виконання своїх обов'язків при діях капітана всупереч його рекомендаціям, і надавати капітану, коли це потрібно, необхідну інформацію для безпечного плавання.

Про факт відмови капітана від послуг лоцмана інформувати найближчий структурний підрозділ Інспекції.

5.7. Продовжувати лоцманське проведення судна за вимогою капітана судна.

5.8. Залишати судно до закінчення лоцманського проведення тільки за згодою капітана судна.

5.9. Негайно доповісти найближчому структурному підрозділу Інспекції про всі обставини на ділянці, які впливають на безпеку судноплавства, а також про порушення капітаном судна або іншим судноводійським складом правил руху суден.

6. Права лоцмана під час лоцманського проведення

При виконанні своїх обов'язків з лоцманського проведення суден лоцман має право:

6.1. Безкоштовно використовувати окреме приміщення в період перебування на борту судна, а також харчуватись на рівні з особами командного складу судна.

6.2. Безкоштовно використовувати суднову радіостанцію при вирішенні питань, які пов'язані з виконанням службових функцій.

6.3. Вимагати у капітана судна використовувати технічні засоби електрорадіонавігаційного обладнання судна, коли це пов'язано з умовами плавання.

6.4. Відмовитися від лоцманського проведення у присутності третьої особи, коли капітан судна здійснює плавання всупереч рекомендаціям лоцмана, і зажадати здійснити про це запис у судновому (вахтовому) журналі і лоцманській квитанції.

Інформувати про цей факт найближчий структурний підрозділ Інспекції.

6.5. Призупинити рух судна (лоцманське проведення) для забезпечення безпеки судна або інших суден, коли це викликано обставинами, які не дають змоги здійснити безпечне лоцманське проведення.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes