Про затвердження Програми подальшого реформування та державної підтримки кримінально-виконавчої системи на 2002-2005 роки (15.02.2002), Детальна інформація

Про затвердження Програми подальшого реформування та державної підтримки кримінально-виконавчої системи на 2002-2005 роки (15.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.1
Скачувань: 726
0167 Про затвердження Програми подальшого реформування та державної підтримки кримінально-виконавчої системи на 2002-2005 роки (15.02.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 15 лютого 2002 р. N 167

Київ

Про затвердження Програми подальшого

реформування та державної підтримки

кримінально-виконавчої системи на

2002-2005 роки

З метою подальшого реформування та державної підтримки кримінально-виконавчої системи Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Програму подальшого реформування та державної підтримки кримінально-виконавчої системи на 2002-2005 роки (далі - Програма), що додається.

2. Міністерству фінансів і Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції передбачати щороку в проектах Державного бюджету України і Державної програми економічного і соціального розвитку України видатки на реалізацію Програми в межах асигнувань, визначених для Державного департаменту України з питань виконання покарань.

3. Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України, комісіям з питань гуманітарної допомоги при Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київській та Севастопольській міських державних адміністраціях сприяти наданню органам і установам виконання покарань гуманітарної допомоги для задоволення потреб осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

4. Центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям, які визначені виконавцями Програми, щороку до 20 січня подавати Державному департаменту з питань виконання покарань інформацію про хід виконання Програми.

5. Державному департаменту з питань виконання покарань щороку в лютому подавати Кабінету Міністрів України узагальнену інформацію про виконання Програми.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 29

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 15 лютого 2002 р. N 167

ПРОГРАМА

подальшого реформування та державної підтримки

кримінально-виконавчої системи на 2002-2005 роки

Загальні положення

Забезпечення належних умов виконання покарань безпосередньо пов'язане з дотриманням прав людини. Протягом останніх років поетапно здійснено ряд заходів щодо реформування кримінально-виконавчої системи, спрямованих на подальшу гуманізацію відбування покарань, зміцнення законності в місцях позбавлення волі, підвищення професіоналізму та відповідальності працівників органів і установ виконання покарань.

Подальше реформування кримінально-виконавчої системи пов'язане з необхідністю виконання у повному обсязі міжнародних зобов'язань України щодо умов виконання покарань, гарантування прав і поваги до людської гідності ув'язнених, розширення державної підтримки органів і установ виконання покарань.

Реформування кримінально-виконавчої системи передбачається здійснювати за такими основними напрямами:

поліпшення нормативно-правового регулювання діяльності кримінально-виконавчої системи;

зміцнення матеріальної бази органів і установ виконання покарань, поліпшення умов тримання ув'язнених;

запровадження нових форм і методів роботи із засудженими, посилення виховного впливу на них, забезпечення ефективної соціальної адаптації;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes