Про затвердження Програми подальшого реформування та державної підтримки кримінально-виконавчої системи на 2002-2005 роки (15.02.2002), Детальна інформація

Про затвердження Програми подальшого реформування та державної підтримки кримінально-виконавчої системи на 2002-2005 роки (15.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.1
Скачувань: 726
поліпшення кадрового забезпечення органів і установ виконання покарань.

Для підтримання стабільного функціонування органів і установ виконання покарань, належного організаційного, правового, кадрового, фінансового та матеріального забезпечення їх діяльності, поліпшення умов тримання ув'язнених, гарантування їх прав і поваги до людської гідності необхідно здійснити відповідні заходи.

Вдосконалення законодавчої бази

1. Забезпечити взаємодію з комітетами Верховної Ради України стосовно розгляду проекту Кримінально-виконавчого кодексу України.

Державний департамент з питань

виконання покарань.

Постійно, до прийняття Кодексу

Верховною Радою України.

2. Розробити для подання на розгляд Верховної Ради України:

проект Закону України "Про державну службу виконання покарань в Україні";

пропозиції щодо внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" стосовно поширення дії норм цього Закону на осіб рядового і начальницького складу органів і установ виконання покарань.

Державний департамент з питань

виконання покарань, Мін'юст.

2002 рік.

3. Підготувати пропозиції щодо внесення змін до законодавства стосовно економічного стимулювання суб'єктів підприємницької діяльності, які розміщують на підприємствах кримінально-виконавчої системи замовлення на виробництво продукції (надання послуг).

Державний департамент з питань

виконання покарань, Мінекономіки,

Мінфін, Державна податкова

адміністрація.

2002 рік.

4. Вивчити досвід держав - членів Європейського Союзу та США і підготувати пропозиції щодо внесення змін до законодавства про взаємодію органів і установ виконання покарань з місцевими держадміністраціями та органами місцевого самоврядування стосовно фінансового і матеріально-технічного забезпечення органів і установ виконання покарань за рахунок місцевих бюджетів, а також організації громадських робіт і залучення до них осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі.

Державний департамент з питань

виконання покарань, Мінекономіки,

Рада міністрів Автономної Республіки

Крим, обласні, Київська та

Севастопольська міські

держадміністрації.

2002 рік.

Організаційні заходи

5. Забезпечити з урахуванням адміністративно-територіального устрою України відбування покарань у виді позбавлення волі основною частиною засуджених за місцем проживання або вчинення злочину, а також утворити установи для виконання нових видів покарань, передбачених Кримінальним кодексом України ( 2341-14 ). З цією метою переобладнати споруди та будівлі лікувально-трудових профілакторіїв.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes