Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету (29.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету (29.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.2
Скачувань: 949
обслуговування та погашення державного боргу, боргу Автономної Республіки Крим чи боргу місцевого самоврядування;

додаткові заходи, що забезпечують виконання бюджетної програми (функції), призначення на яку затверджено у бюджеті;

капітальний ремонт або реконструкція;

придбання житла;

надання гуманітарної чи іншої допомоги, крім випадків, коли рішення про надання такої допомоги прийнято Верховною Радою України, Президентом України, Верховною Радою Автономної Республіки Крим, відповідною радою.

8. За рахунок коштів резервного фонду бюджету можуть відшкодовуватися витрати на здійснення заходів на суму фактичної кредиторської заборгованості станом на 1 січня поточного бюджетного періоду, щодо фінансування яких прийнято рішення про виділення коштів з резервного фонду бюджету в минулому бюджетному періоді, але платежі з бюджету не були проведені або були проведені частково, про що приймається відповідне рішення.

9. Рішення про виділення коштів з резервного фонду бюджету приймається тільки в межах призначення на цю мету у відповідному бюджеті і втрачає чинність після закінчення відповідного бюджетного періоду.

10. Загальний обсяг асигнувань, наданих з резервного фонду бюджету за напрямом, визначеним у підпункті "б" пункту 6 цього Порядку, не може перевищувати 20 відсотків річного обсягу резервного фонду бюджету.

11. Кошти з резервного фонду бюджету суб'єктам господарської діяльності недержавної форми власності або суб'єктам господарської діяльності, у статутному фонді яких корпоративні права держави становлять менше ніж 51 відсоток, можуть виділятися лише через головних розпорядників бюджетних коштів на умовах повернення.

Подання та розгляд звернень

про виділення коштів з резервного фонду бюджету

12. Звернення про виділення коштів з резервного фонду бюджету подаються:

щодо видатків державного бюджету - міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласною, Київською та Севастопольською міською держадміністрацією (далі - заявники) до Кабінету Міністрів України;

щодо видатків місцевих бюджетів - підприємствами, установами, організаціями (далі - заявники) до Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевої держадміністрації, виконавчого органу відповідної ради.

13. У зверненні зазначається:

напрям використання коштів резервного фонду бюджету;

головний розпорядник бюджетних коштів, якому пропонується виділити кошти з резервного фонду бюджету;

обсяг асигнувань, який пропонується надати з резервного фонду бюджету;

перелік юридичних і фізичних осіб, яким головний розпорядник бюджетних коштів передбачає надати кошти з резервного фонду бюджету, та пропозиції стосовно майбутнього врегулювання правовідносин щодо майнових прав, пов'язаних з цим процесом;

інформація щодо можливості фінансування зазначених заходів за рахунок інших джерел.

14. У разі необхідності виділення коштів з резервного фонду бюджету за напрямами, передбаченими у підпункті "а" пункту 6 цього Порядку, до звернення обов'язково додаються експертні висновки:

а) стосовно видатків державного бюджету - від МНС, регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київській та Севастопольській міській держадміністраціях - щодо рівня надзвичайної ситуації згідно з класифікацією надзвичайних ситуацій;

б) стосовно видатків місцевих бюджетів - від підрозділів з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення держадміністрацій, виконавчих органів відповідних рад та комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій - щодо рівня надзвичайної ситуації на підставі матеріалів обстежень на місці події та висновків відповідних органів.

Визначені у цьому пункті органи повинні надати експертні висновки заявникові у триденний термін з дня отримання його запиту.

15. У разі необхідності виділення коштів з резервного фонду бюджету за напрямами, передбаченими у підпункті "а" пункту 6 цього Порядку, на запит органів, що розглядають звернення, заявники повинні додатково подати:

акти обстеження, що підтверджують розміри завданих збитків;

узагальнені кошторисні розрахунки на проведення аварійно-відбудовних та інших невідкладних робіт;

перелік невідкладних (першочергових) робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

документи, що підтверджують отримані суми страхового відшкодування (у разі відсутності договору страхування - пояснення заявника про причини непроведення страхування);

іншу інформацію, що підтверджує необхідність виділення коштів з резервного фонду бюджету на здійснення заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій з урахуванням факторів їх поширення, розміру завданих збитків та людських втрат і класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes