Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету (29.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету (29.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.2
Скачувань: 950
24. Кабінет Міністрів України (Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві держадміністрації, виконавчий орган відповідної ради) приймає рішення про виділення коштів з резервного фонду бюджету виключно за наявності висновків Мінекономіки та Мінфіну (уповноваженого місцевого органу та місцевого фінансового органу).

25. У разі потреби Кабінет Міністрів України (Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцева держадміністрація, виконавчий орган відповідної ради) може скоротити термін розгляду звернення, підготовки та прийняття рішення про виділення коштів з резервного фонду бюджету.

Виділення коштів з резервного фонду бюджету,

ведення обліку та звітності

26. Після прийняття рішення про виділення коштів з резервного фонду бюджету Мінфін (місцевий фінансовий орган):

а) уточнює для головного розпорядника бюджетних коштів назву бюджетної програми (функції) з резервного фонду бюджету виходячи з напряму використання коштів з резервного фонду бюджету, затвердженого зазначеним рішенням, та структури кодування програмної класифікації видатків державного бюджету (кодів тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів).

При визначенні бюджетної програми з резервного фонду бюджету за нею закріплюється відповідний код функціональної класифікації видатків бюджету відповідно до напряму використання коштів з резервного фонду бюджету, затвердженого зазначеним рішенням;

б) Мінфін (місцевий фінансовий орган) вносить зміни до розпису бюджету в установленому порядку.

Під час внесення змін до розпису бюджету нерозподілені видатки (КЕКВ 3000) розписуються за кодами економічної класифікації видатків бюджету відповідно до напряму використання коштів з резервного фонду бюджету, затвердженого рішенням про виділення коштів з резервного фонду бюджету, та поданого головним розпорядником бюджетних коштів розподілу цих видатків разом з економічним обгрунтуванням такого розподілу.

27. Головний розпорядник бюджетних коштів після отримання довідки про внесення змін до розпису бюджету вносить зміни до кошторисів та планів асигнувань у порядку, встановленому для затвердження цих документів.

28. Державне казначейство, його територіальний орган (а у разі його відсутності - місцевий фінансовий орган) після внесення змін до розпису бюджету в установленому порядку провадить видатки за рахунок коштів резервного фонду бюджету.

Видатки з резервного фонду бюджету на здійснення заходів, передбачених у підпункті "а" пункту 6 цього Порядку, провадяться лише на підставі переліку невідкладних (першочергових) робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, погодженого з Мінекономіки та Мінфіном (уповноваженим місцевим органом та місцевим фінансовим органом), а у разі потреби - Держбудом (Укрінвестекспертизою).

29. Мінекономіки (уповноважений місцевий орган) веде реєстр та проводить моніторинг прийнятих рішень про виділення коштів з резервного фонду бюджету і щомісяця інформує Кабінет Міністрів України (Раду міністрів Автономної Республіки Крим, місцеву держадміністрацію, виконавчий орган відповідної ради) про витрачання коштів резервного фонду відповідного бюджету.

30. Головні розпорядники бюджетних коштів, які використали кошти з резервного фонду бюджету, подають звітність Мінекономіки, Мінфіну і Державному казначейству (уповноваженому місцевому органу, місцевому фінансовому органу і територіальному органу Державного казначейства) в установленому порядку.

31. Державне казначейство (його територіальний орган) готує інформацію (звіт) про використання коштів з резервного фонду бюджету і подає Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, Рахунковій палаті, Мінфіну та Мінекономіки (Мінфіну Автономної Республіки Крим, фінансовому органу місцевої держадміністрації та виконавчого органу відповідної ради) не пізніше 25 числа місяця, що настає за звітним.

32. Контроль за використанням коштів, виділених з резервного фонду бюджету, здійснюється в установленому законодавством порядку.

Прикінцеві положення

33. Під час розгляду звернень, підготовки та прийняття рішень про виділення коштів з резервного фонду місцевого бюджету функції уповноваженого місцевого органу та місцевого фінансового органу у разі їх відсутності виконуються виконавчими органами відповідних рад. У цьому випадку пункти 18-20, 23, 29 і 31 цього Порядку не застосовуються.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes