Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету (29.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету (29.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.2
Скачувань: 951
16. У разі необхідності виділення коштів з резервного фонду бюджету за напрямами, передбаченими у підпункті "б" пункту 6 цього Порядку, звернення повинно додатково містити:

підстави для здійснення таких заходів за рахунок бюджету (прийняті закони, акти Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, відповідної ради, місцевої держадміністрації, виконавчого органу відповідної ради);

розрахунки обсягу асигнувань з резервного фонду бюджету;

висновки заявника щодо неможливості здійснення таких заходів за рахунок інших джерел та щодо наслідків у разі, коли кошти з резервного фонду бюджету на такі заходи не були виділені.

17. У разі необхідності виділення коштів з резервного фонду бюджету на цілі, передбачені у пункті 8 цього Порядку, до звернення додаються документи, що підтверджують здійснення зазначених заходів.

d

z

B*

a

a

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x7B84w\x1C00правлінню чи відділу економіки місцевої держадміністрації, виконавчого органу відповідної ради (далі - уповноважений місцевий орган) та Мінфіну (місцевому фінансовому органу) для розгляду звернення та підготовки пропозицій для прийняття рішення про виділення коштів з резервного фонду бюджету.

У разі потреби Кабінет Міністрів України, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцева держадміністрація, виконавчий орган відповідної ради дає доручення щодо підготовки експертних висновків стосовно звернення:

Держбуду (Укрінвестекспертизі) - щодо технічних рішень та вартісних показників, що підтверджують необхідність проведення робіт, які планується виконувати за рахунок коштів резервного фонду бюджету;

Мінагрополітики (Міністерству сільського господарства Автономної Республіки Крим), головному управлінню, управлінню чи відділу сільського господарства і продовольства місцевої держадміністрації, виконавчого органу відповідної ради - щодо оцінки збитків, завданих сільськогосподарським товаровиробникам, та необхідних для їх відшкодування коштів;

іншим заінтересованим органам виконавчої влади (місцевим органам виконавчої влади).

Визначені в абзацах третьому та четвертому цього пункту органи у тижневий термін надсилають зазначені експертні висновки Мінекономіки (уповноваженому місцевому органу).

19. Мінфін (місцевий фінансовий орган) розглядає звернення та додані до нього матеріали, готує пропозиції щодо підстав виділення коштів з резервного фонду бюджету, можливості здійснення відповідних заходів за рахунок інших джерел, можливого обсягу виділення асигнувань з резервного фонду бюджету і наслідків у разі невиділення коштів на такі заходи та надсилає їх у тижневий термін Мінекономіки (уповноваженому місцевому органу).

20. Мінекономіки (уповноважений місцевий орган) згідно з дорученням Кабінету Міністрів України (Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевої держадміністрації, виконавчого органу відповідної ради) за результатами розгляду звернення та з урахуванням експертних висновків, отриманих від органів, визначених у пункті 18 цього Порядку, та пропозицій Мінфіну (місцевого фінансового органу) робить узагальнений висновок щодо підстав виділення коштів з резервного фонду бюджету, правильності поданих розрахунків та можливого обсягу виділення асигнувань з резервного фонду бюджету, а також щодо оцінки наслідків у разі невиділення коштів на такі заходи з резервного фонду бюджету.

21. У разі недотримання заявником вимог, установлених пунктами 6-11 цього Порядку, Мінекономіки (уповноважений місцевий орган) повертає звернення про виділення коштів з резервного фонду бюджету заявникові, зазначивши причину відмови, та доповідає про це Кабінетові Міністрів України (Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевій держадміністрації, виконавчому органу відповідної ради).

У разі невідповідності матеріалів звернення вимогам, зазначеним у пунктах 13-16 цього Порядку, Мінекономіки (уповноважений місцевий орган) повертає подані матеріали заявникові для доопрацювання, зазначивши причини повернення, та доповідає Кабінетові Міністрів України (Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевій держадміністрації, виконавчому органу відповідної ради).

У разі коли загальний обсяг асигнувань, виділених з резервного фонду бюджету відповідно до прийнятих рішень, досягне обсягу призначення, затвердженого у бюджеті для резервного фонду, або обсягу асигнування, встановленого пунктом 10 цього Порядку (щодо виділення коштів резервного фонду бюджету за напрямами, передбаченими у підпункті "б" пункту 6 цього Порядку), Мінекономіки (уповноважений місцевий орган) невідкладно повідомляє про це Кабінет Міністрів України (Раду міністрів Автономної Республіки Крим, місцеву держадміністрацію, виконавчий орган відповідної ради) та Мінфін (місцевий фінансовий орган).

Підготовка та прийняття рішення

про виділення коштів з резервного фонду бюджету

22. Мінекономіки (уповноважений місцевий орган) є відповідальним за підготовку та подання проектів рішень про виділення коштів з резервного фонду бюджету.

У разі визнання доцільності та можливості виділення коштів з резервного фонду бюджету Мінекономіки (уповноважений місцевий орган) готує відповідний проект рішення, в якому повинно бути визначено:

головного розпорядника бюджетних коштів, якому надаються асигнування з резервного фонду бюджету;

напрям використання коштів з резервного фонду бюджету з назвою бюджетної програми (функції);

обсяг асигнувань, який пропонується надати з резервного фонду бюджету;

умови повернення коштів, виділених з резервного фонду бюджету.

23. Мінекономіки (уповноважений місцевий орган) погоджує проект рішення про виділення коштів з резервного фонду бюджету з Мінфіном (місцевим фінансовим органом) і подає його в установленому порядку на розгляд Кабінетові Міністрів України (Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевій держадміністрації, виконавчому органу відповідної ради).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes