Нафтопровід, Детальна інформація

Нафтопровід
Тип документу: Реферат
Сторінок: 68
Предмет: Фізика, Астрономія
Автор: фелікс
Розмір: 364.9
Скачувань: 1872
Коефіцієнти математичної моделі сумарних напірних характеристик насосів визначаються аналітичним методом за формулами:

різнотипних насосів

, (2.9)



- ого насоса;

однотипних насосів

. (2.10)

Еквівалентний ККД насосів при їх послідовній роботі

, (2.11)



;

;

- кількість послідовно працюючих різнотипних насосів;

Еквівалентний ККД насосів при їх паралельній роботі

, (2.12)

;

;

-ого насоса;

- число паралельно працюючих різнотипних насосів.



Характеристики відцентрових насосів та їх математичні моделі

Для перекачки нафти по магістральній трубопровідній системі Одеса-Броди використовуються відцентрові насоси. Які призначені для створення потоку нафти необхідної продуктивності, перекачки її до ЛВДС “Броди”, для чого необхідно подолати втрати тиску на тертя в трубопроводі, різницю геодезичних відміток кінця і початку трубопроводу, втрати тиску в місцевих опорах, забезпечити технологічно необхідний тиск в кінцевому пункті трубопровідної системи.

Для забезпечення цього на головній НПС, якою в даній нафтопровідній системі є МНТ ”Південний”, так і на проміжних НПС “Степова” та “Кам’яногірка” встановлені основні насоси марки НМ 3600-230 з змінними роторами на подачі 1710 м3/год, 1920 м3/год, 2120 м3/год. Для забезпечення нормальної безкавітаційної роботи основних (магістральних) насосів необхідно, щоб вони працювали з підпором. Тому на МНТ “Південний” встановлені два підпірні насоси (один робочий і другий резервний) марки НПВ 3600-90. На проміжних НПС даної нафтопровідної системи підпірні насоси не встановлені, а необхідний для нормальної роботи основних насосів підпір забезпечується зарахунок попередньої НПС.

Для побудови математичних моделей напірної характеристики насосів необхідно зняти з його графічної характеристики координати двох точок з зони можливої роботи і дальше за формулами визначити значення коефіцієнтів математичної моделі а і в для даного насоса. Графічні характеристики основних та підпірного насосів, встановлених на МНТ “Південний” наведені в додатку А.

Так як основні насоси мають ротори на різні подачі, математичну модель напірної характеристики будемо будувати окремо для кожного насоса.

Для магістрального насоса №1

Q1= 1600 м3/год = 0,444 м3/с Н1= 260 м.

Q2= 1900 м3/год = 0,5277 м3/с Н2= 248 м.



Коефіцієнти математичної моделі напірної характеристики насоса а і в визначаються за формулами:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes