Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 серпня 1996 р. N 929 (17.05.2002), Детальна інформація

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 серпня 1996 р. N 929 (17.05.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 10.1
Скачувань: 722
0665 Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 серпня 1996 р. N 929 (17.05.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 17 травня 2002 р. N 665

Київ

Про внесення змін до постанови

Кабінету Міністрів України

від 7 серпня 1996 р. N 929

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Внести зміни до Положення про державний енергетичний нагляд за режимами споживання електричної і теплової енергії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 серпня 1996 р. N 929 ( 929-96-п ) (ЗП України, 1996 р., N 16, ст. 440; Офіційний вісник України, 1998 р., N 48, ст. 1763; 2001 р., N 17, ст. 739), виклавши його у редакції, що додається.

2. Міністерству палива та енергетики вирішити у місячний термін питання про затвердження структури і граничної чисельності працівників Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії, а також призначення Головного державного інспектора України з енергетичного нагляду.

3. Взяти до відома, що Національна комісія регулювання електроенергетики в місячний термін вирішить питання щодо фінансування Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в обсягах згідно з кошторисом витрат на її утримання.

4. Міністерству палива та енергетики. Національній комісії регулювання електроенергетики у двомісячний термін підготувати і подати Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо внесення змін до законодавства, спрямованих на посилення відповідальності посадових осіб за виконання приписів Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії, додержання режимів споживання електричної та теплової енергії.

5. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним. Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям сприяти Державній інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в створенні підрозділів у відповідних регіонах, зокрема у забезпеченні службовими приміщеннями, засобами зв'язку, транспортними засобами, медичним та побутовим обслуговуванням.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 37

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 17 травня 2002 р. N 665

ПОЛОЖЕННЯ

про державний енергетичний нагляд

за режимами споживання електричної

і теплової енергії

Загальна частина

1. Державний енергетичний нагляд за режимами споживання електричної і теплової енергії (далі - енергія) відповідно до Закону України "Про електроенергетику" ( 575/97-ВР ) здійснює Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії (Держенергонагляд), яка підпорядкована безпосередньо Мінпаливенерго в частині виконання функцій, покладених на Держенергонагляд цим Положенням, та діє у складі державного підприємства, що здійснює централізоване диспетчерське (оперативно-технологічне) управління об'єднаною енергетичною системою України, та його територіальних структурних підрозділів.

2. Під час здійснення державного енергетичного нагляду за режимами споживання енергії Держенергонагляд керується законодавством та взаємодіє з НКРЕ, Антимонопольним комітетом, Мінпраці, Держкоменергозбереження, органами державного пожежного нагляду, місцевими держадміністраціями, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, ДП "Енергоринок" і суб'єктами електроенергетики.

Мета державного

енергетичного нагляду

3. Метою державного енергетичного нагляду за режимами споживання енергії є сприяння забезпеченню сталого функціонування об'єднаної енергетичної системи України, посиленню впливу на суб'єктів електроенергетики та споживачів щодо дотримання ними встановлених режимів виробництва, постачання і споживання енергії та забезпечення споживачами належного технічного стану електричних та тепловикористовуючих установок і теплових мереж.

Завдання та функції

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes