Облік заробітної плати та пов`язаних з нею розрахунків, Детальна інформація

Облік заробітної плати та пов`язаних з нею розрахунків
Тип документу: Курсова
Сторінок: 18
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 37
Скачувань: 1587
В даний час широко поширена оплата праці по контракту, яка заключається в домовлеості сторін і пов’язується з виконанням умов контракту.

Техніка підрахунку заробітної плати складається з трьох етапів: нарахування, утримання із заробітної плати та визначення зарплати до видачі на руки. При погодинній заробітній платі сума нарахованої зарплати визначається як добуток відпрацьованих нормо-годин на тарифну ставку. При відрядній сума нарахованої зарплати визначається множенням встановленої розцінки за одиницю виробітку на кількість виробів (якщо це пряма відрядна), визначається норма виробітку (якщо це відрядно-преміальна).

Нарахування заробітної плати здійснюється у розрахукових відомостях по кожному працівнику за видами (відрядно, погодинно, премії, інші нарахуванні, до яких відносяться доплати за роботу і святкові дні (вихідні дні), роботу в понадурочний час, персональні надбавки, допомога по тимчасовій непрацездатності. Розміри допомоги по тимчасовій непрацездатності визначаються виходячи з середнього заробітку за два попередні місяці, на основі якого обчислюється середньоденний заробіток шляхом ділення заробітку за два місяці на кількість робочих днів за цих два місяці; кількість днів хвороби і трудового стажу роботи.

Утримання із заробітної плати відображається у правій частині розрахункової відомості. До них відноситься прибутковий податок, який обчислюється виходячи з ставок прибуткового податку з доходів громадян; суми по виконавчих листах, по виконавчих написах нотаріальних контор; суми з осіб, що відбувають виправні роботи; профспілкові внески; одержаний аванс за звітний місяць; своєчасно не повернуті підзвітні суми; грошові нарахування (на нестачі товаро-матеріальних цінностей, розкрадання тощо), штрафи та інші відрахування відповідно до чинного законодавства України; відрахування до Пенсійного фонду.

Загальна сума утримань не повинна перевищувати 50% суми зоробітної плати за мінусом податків.

Різниця між нарахованою сумою заробітної плати і утриманнями складає суму до видачі на руки для кожного робітника. Видача зарплати проводиться по платіжних відомостях у встановлені на підприємстві дні місяця напротязі 3-х днів, рахуючи отримання грошейв в банку. По закінченю цього строку касир перевіряє, підсумовує видану зарплату, а проти тих, що не отримали її проставляє штамп «депоновано». На депоновані суми касир складає реєстр невиданої зарплати, які здаються в банк на розрахунковий рахунок.

Робітникам нараховують також доплати за відхилення від нормальних умов роботи. Сюди відносять роботу у нічний, понадурочний час, в святкові дні, простої брак продукції.

Виплата заробітної плати проводиться на підприємстві у встановлені строки, не рідше двох разів в місяць. За першу половину місяця може виплачуватися аванс, сума якого при остаточному розрахунку з робітниками за місяць по зарплаті, утримується.

Відпустки робітникам і службовцям за перший рік роботи надаються по закінченню 11 місяців безперервної роботи на даному підприємстві. Тривалість відпусток з 01.01.1997р. всім працюючим розраховується в календарних днях. Сума відпускних нараховується виходячи з сумарного заробітку за останні 12 місяців або за менший фактично відпрацьований період; з кількості календарних днів у році чи меншого відпрацьованого періоду і кількості календарних днів відпустки.

Синтетичний облік основної і додаткової заробітної плати та її використання ведеться на рахунку 70 «Розрахунки по оплаті праці». По кредиту 70 рахунку відображаються нарахування заробітної плати, а по дебету - утримання та видача заробітної плати.

На весь фонд заробітної плати здійснюються нарахування у розмірі 49%, з яких 37% спрямовуються на соціальне страхування, 12 - у Фонд ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.



Л І Т Е Р А Т У Р А

Завгородний В.П. «Бухгалтерский учет, контроль и аудит в сисстеме управления предприятием».К.,ВТОВ «А.С.К.»,1997г. Стр.256-314.

Закон України «Про оплату праці»//Голос України,№94.1995р.

Інструкція зі статистики заробітної плати.//Галицькі контракти,№3.1997р.

Козлова Е.П., Парашутин Н.В. «Бухгалтерский учет в промышленности», М., «Финансы и статистика», 1989г. Стр.61-120.

Козлова Е.П., Бабченко П.Н., Смородинова Н.Ф. «Бухгалтерский учет. Практическое пособие для бухгалтеров кооперативов, предприятий, общественных организаций, совместных предприятий». М.,»Финансы и статистика», 1991г.стр.40-54.

Порядок нарахування середньої заробітної плати. Постанова Кабміну України від 8.02.95р. №100//Баланс №2,1997р.

Сопко В.В., Ткаченко Н.М.,Ільєнко П.А. «Бухгалтерський облік в промисловості та інших галузях народного господарства. Навчальний посібник. - К., «Вища школа», 1992р. Стр.110-136.

Сопко В.В. «Бухгалтерський облік в підприємстві», - К., «Техніка», 1995р. Стр.110-116.

Ткаченко Н.М. «Бухгалтерський облік на підприємствах з різними формами власності»., ВТОВ «А,С,К,», 1996р. Стр.192-211.

Додаток №1

Відображення операцій по рахунку 70/1

№п/п Назва господарської операції Бухг. Проводка



Дебет Кредит

1 2 3 4

1

2

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes