Інвестиційна активність в Україні, Детальна інформація

Інвестиційна активність в Україні
Тип документу: Курсова
Сторінок: 9
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 43.5
Скачувань: 1197
Ситуація з внутрішніми інвесторами також не з легких. Як уже зазначалося, у держави відсутні дієві стратегії фінансування економіки. Ними вона перекриває можливість інвестування з внутрішніх приватних джерел, одночасно не маючи змоги виконати власні плани щодо інвестування. (див Таб. 3). Окрім того на активність внутрішніх приватних інвесторів значний вплив мають високі відсоткові ставки (див. Діаграму 2). Високий рівень відсоткових ставок не дозволяє залучати більші обсяги інвестувань від приватних джерел, і тому їх вплив на зміну економічного становища сьогодні дуже слабкий, майже недієвий. Загальна картина з інвестиціями така, що згортання їнвестицій відбулося майже в усіх регіонах, за виключенням тих де завжди відбувалося фінансування із залишків централізованих капіталовкладень. Поглибилась диференціація інвестування окремих регіонів України (співвідношення між областями з найбільшим та найменшим обсягом інвестування у 1997р. становило 14:1 (у 1991р.- 8:1)).

В таких умовах інвестиційна діяльність в Україні не досягає того потенційного рівня, який би вона могла мати за нормальних умов. Яким чином виправити таку ситуацію, зробити так щоб привабливість інвестування в українську економіку зросла і як наслідок підвищилась інвестиційна активність в Україні. Серед основних несприятливих пунктів, які слід виправити щоб покращити інвестиційну активність: несприятливий інвестиційний клімат, фіскальний характер вітчизняної податкової системи, складність і неоптимізованість структури апаратного регулювання інвестиційної діяльності, приватизація підприємств іноземними суб’єктами економічної діяльності (слід розширити доступ до приватизації підприємств). А також слід виправити ситуацію в області операцій з цінними паперами, фактично - розвинути їх до нормального рівня, адже на даному етапі існує дуже багато неточностей у оформленні самої структури обігу цінних паперів, недостатньо чіткий механізм взаєморозрахунків цінними паперами, встановити гарантії регулювання операцій з цінними паперами з боку держави. Роль фондового ринку у впливі на інвестиційну діяльність досить значна оскільки досить багато інвестиційних процесів пов’язано саме з операціями на фондовому ринку, а також з тим, що одним із видів (мабуть, найбільшим) зовнішнього інвестування є вкладення коштів в економіку країни через скуповування ОВДП, чи акцій підприємств.

Отже бачимо, що покищо інвестиційна активність в Україні перебуває на дуже слабкому рівні. І тільки виправлення інвестиційного клімату, законодавчої бази регулювання інвестиційної діяльності, зменшення фіскального характеру податкової системи, зменшення відсоткових ставок та налагодження інвестиційних стратегій держави дополможе покращити те становище, яке зараз склалося в нашій державі.



ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА:

“Квартальні передбачення”, 1998р.

“Финансовые риски”, 1(13)1998р.

Барановський О. І. “Інвестиційна безпека”, (“Фінанси України”7’98)

І. Карандакова, “Оцінка інвестиційного клімату в Україні та напрямки його покращення” (“Економіка. Фінанси. Право.”, 1’99)

“Співпраця України з міжнародними фінансово-кредитними організаціями ”, 1997р., Зузак С. (робота з обласної конференції МАН, Львівської обл.)

Матеріали підготовані до з’їзду ЄБРР у м.Києві.(1998р.)

“Инвестор довольный и недовольный”, (“Українська інвестиційна газета”,16 березня 1999р.)

“Акціонерні товариства. Залучення інвестицій”, Київ, 1997р.

“Співпраця України з міжнародними фінансово-кредитними організаціями ”, 1997р., Зузак С.

І. Карандакова, “Оцінка інвестиційного клімату в Україні та напрямки його покращення” (“Економіка. Фінанси. Право.”, 1’99)

Барановський О. І. “Інвестиційна безпека”, (“Фінанси України”7’98)

Матеріали підготовані до з’їзду ЄБРР у м.Києві.

“Инвестор довольный и недовольный”, (“Українська інвестиційна газета”,16 березня 1999р.)

Барановський О. І., “Інвестиційна безпека”.

“Квартальні передбачення”, квітень 1998р.

Закон Верховної Ради “Про внесення змін до Закону України про податок на прибуток підприємств”

Барановський О. І.; “Квартальні передбачення”; “Финансовые риски”1’98

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes