Податкова система України та напрями її вдосконалення, Детальна інформація

Податкова система України та напрями її вдосконалення
Тип документу: Курсова
Сторінок: 42
Предмет: Правознавство
Автор: фелікс
Розмір: 118.7
Скачувань: 3484
Об’єктом оподаткування акцизним збором є:

обороти від реалізаціївироблених на території України підакцизних товарів для власного споживання та промислової переробки.

митна вартість підакцизних товарів, що імпортуються.

Перелік підакцизних товарів та ставки акцизного збору являються єдиними на території України і затверджуються КМУ. Пільги по акцизному збору визначаються ст. 5 ДКМУ “Про акцизний збір”.

При оподаткуванні акцизним збором тютюнових та алкогольних виробів є певні особливості.

Так, акцизний збір сплачується до державного бюджета шляхом придбання акцизних марок – спеціального знаку, яким маркуються тютюнові та алкогольні вироби. Марки акцизного збору виготовляються та зберігаються державними та податковими адміністраціями України.

2.3 Платежі за ресурси та інші податкові доходи бюджета

В умовах реформування економіки України митне мито є найважливішим інструментом зовнішньоекономічної політики держави в цілях обмеження ввозу іноземних товарів, захисту та заохочення розвитку вітчизняного виробництва та стимулювання вивозу національних товарів.

Товари та предмети, які ввозяться на митну територію України та вивозяться за межі України підлягають оподаткуванню митом.

Митне мито – це непрямий податок, який стягується з товарів (інших предметів), які переміщуться через митний кордон, толб-то ввозяться, вивозяться та рухаються транзитом і який включається до ціни товару та сплачується за рахунок кінцевого споживача.

Розмір ставок та види митного мита в Україні встановлюються у відповідності з диним митним тарифом України та міжнародними договорами.

Виходячи з різних класифікацій в Україні є наступні види мита:

Візне мито по способу нарахування буваає: адвалерним, специфічним, комбінованим, сезоним та постійним.

Адвалерен мито – це мито, нараховується у відсотках до митної вартості товару, специфічне мито, це мито, яке нараховується у встановленому грошовому розмірі на одиницю товарів, комбіноване мито об’єднує риси специфічного та адвалерного мита, преферанційне мито – мито, яке встановлюється державою для створення особливого підприємницького режиму для одного чи декількох товарів.

Також існують наступні види мита:

Повне мито – це мито, яке застсовується для всіх товарів та інших предметів, які ввозяться на територію України;

Спеціальне мито – ставки встановлюються на більш високому рівні, порівняно із звичайними ставками.

Антидемпінгове мито – це вид ввізного мита, яке забезпечує захист внутрішнього ринку країни від ввезення товарів по демпінговим цінам.

Платниками мита є фізичні та юридичні особи, які забезпечують переміщення через митний кордон України товарів та інших предметів, які підлягають оподаткуванню.

Об’єктом є митна вартість чи фізична одиниця товарів, які імпортуються.

Одним з видів митних платежів є митний збір – вид митних платежів, які підлягають сплаті громадянами, суб’єктами ЗЕД за роботу, яка виконана по відношенню до них митними органами.

Пенсійний фонд України – це самостійна фінансова система, кошти якої не входять до державного бюджета, мають строго цільове призначення для сплати різного роду пенсій.

Бюджет Пенсійного фонду формується в основному за рахунок зборів на обов’язкове державне пенсійне страхування які є цільовими податками та платниками яких є суб’єкти підприємницької діяльності які використовують найману працю та громадяне, які займаються підприємницькою діяльністтю чи працюють по найму.

Об’єктом оподаткування збором на обов’язкове державне пенсійне страхування є:

фонд оплати праці робітників підприємства, яке проводить господарську діяльність;

сума доходу (прибутку) громадян, які проводять господарську діяльність;

сукупний доход громадян, які працюють понайму.

В Україні встановлені такі ставки збору на обов’язкове державне пенсійне страхування:

для суб’єктів підприємницької діяльності, які використовують працю найманих робітників – 32% від фонда оплати праці робітників (для підприємств, де інваліди складають не меньше 50% всіх робітників – 4%)

для фізичних осіб, які не використовують працю найманих робітників – адвокатів, приватних нотаріусів – 32% від об’єкта оподаткування (суми дохода);

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes